Направете си домашна избелваща паста за зъби (рецепти)

0
343

Редица фактори водят до оцветяване на зъбите

 

зъби
Редица фактори водят до оцветяване на зъбите

Тези домашни пасти за избелване на зъби действат безотказно.

Ако не ни вярвате, можете да ги приложите и ще се убедите сами в невероятното им действие.

Със сигурност ще ви помогнат да си избелите зъбите поне с няколко нюанса и освен това ще ви спестят скъпите процедури в зъболекарския кабинет.

Несъмнено оцветяването на зъбите ви влияе върху вашето самочувствие, тъй като усмивката ви далеч не е толкова бляскава, колкото би ви се искало да бъде.
Никак не са малко факторите, които могат да окажат негативно влияние върху белотата на зъбите ви.



Сред тях са тютюнопушенето, приемът на вино и/или кафе и още редица други. При все, че в аптеката можете да се снабдите с редица продукти без рецепта, които избелват зъбите ви, можете да направите това и в домашни условия. Тези избелващи пасти за зъби наистина вършат чудеса. Освен това няма да ви струват скъпо.

Едва ли някой ще се изненада от факта, че содата бикарбонат може да ви избави от доста видове петна, в това число и от петната по зъбите ви. За да подсилите обаче почистващия и избелващ ефект, е нужно да я смесите с още някои съставки.

Ето няколко изпитани рецепти за домашна избелваща паста за зъби:

Силно избелваща паста за зъби
За да постигнете максимален ефект от тази процедура, е нужно да смесите 2 ч.л. сода бикарбонат с достатъчно количество хидроген пероксид, за да получите паста. Достатъчно е да прилагате тази смес два пъти в седмицата, за да се избавите от петната по зъбите.
Имайте предвид, че тя е много силна и поради тази причина не се препоръчва за ежедневна употреба. Ако пренебрегнете това предупреждение, рискувате да разрушите емайла на зъбите си.

Сода бикарбонат + лимонов сок + водка
Комбинацията от сода бикарбонат, водка и лимонов сок, действа безотказно. За целта е нужно да смесите 2 с.л. сода бикарбонат с по 1 ч.л. водка и лимонов сок, ½ ч.л. сол и 5 капки екстракт от риган.

Смесете всички съставки и съхранявайте в подходящ съд, който трябва да е херметически затворен. Имайки предвид, че избелващия ефект на тази паста е много силен, тя не трябва да се прилага ежедневно. Препоръчително е да не я прилагате повече от 2-3 пъти в седмицата.

Ментова смес
Смесете 1 с.л. сода бикарбонат с 1 с.л. растително масло и добавете 8 капки мента и ½ ч.л. сол. Сместа се съхранява в подходящи стъклени шишенца и се използва като обикновената паста за зъби, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.