Оригинални идеи за боядисване на яйца за Великден

0
697

Може би ще приложите поне една от тях

 

Великден
Може би ще приложите поне една от тях

В следващите редове ще ви разкрием някои оригинални идеи за боядисване на яйца за Великден.

Няма никакво съмнение, че ще приложите поне едно от тези предложения за боядисване на яйца за Великден и ще постигнете така желания „уау ефект“.

Ето оригиналните идеи за боядисване на яйца за Великден

На пръски
Ако искате яйцата ви да станат на пръски, не е никак сложно да постигнете този ефект. Достатъчно е да потопите малка четка за рисуване в боята за яйца. След това прокарайте нокти по косъмчетата й като задължително сте сложили яйце срещу нея. Е, вече имате яйце на пръски.



В този случай трябва да заложите на контрастен цвят, който да се отличава от цвета на черупката на яйцето. Добре е да проявите повече внимание и да поставите найлон и картон около вас, тъй като има голям риск пръските да достигнат до мебелите или стените.

Нарисувайте ги
Можете да ги нарисувате като използвате клечки за уши. С меката им повърхност можете да оставите интересни цветни следи върху черупката на яйцето. Можете да използвате и красиви мрамориращи бои, с които ще постигнете невероятен ефект.

Точки от балончета
Вероятно си спомняте още от детските години за найлоновите уплътнения от чупливи уреди. Те са добър вариант за артистична украса на яйцата за Великден. За целта нанесете боя върху въздушните мехурчета с помощта на четка. След това овъргаляйте яйцето по найлона. В резултат ще имате яйце със симетрично разположени по него точици. Може би е излишно да споменаваме, че този метод отново трябва да се приложи с контрастна боя.

Със златно фолио
Без значение как сте боядисали яйцата за Великден, на всяко едно от тях можете да сложите златен акцент с фолио. То обикновено се използва за направата на атрактивни маникюри, но може да влезе в употреба и за украсяването на великденските яйца.

Със семена (идея за търпеливи)
Ако искате да украсите яйцата със семена, е нужно наистина да проявите огромно търпение и в същото време да имате доста точна ръка. За целта съберете различни видове семена, които можете да откриете в кухненския шкаф – ориз, леща, боб, нахут, сусам, маково семе и др. нанесете слой лепило върху яйцето, използвайки широка четка и нареждайте семената върху него. Най-лесния вариант е да го подредите в окръжност на няколко реда.

С черупки от друго яйце
След като сте боядисали яйцето в желания от вас цвят, можете да го декорирате с черупки от друго яйце. За целта е нужно да ги боядисате в различни цветове и да ги налепите върху яйцето, наистина се получава доста оригинално, пише ladyzone.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.