Шок след убийството на бебето: Лютви Местан си иска шофьорската книжка обратно!

0
493

Лютви Местан не е съгласен с наложеното му наказание!

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е обжалвал санкциите, които му наложи съдът в Кърджали. Той е поискал обратно шофьорската си книжка, пише TRG.bg.

Лютви Местан
Лютви Местан уби бебе, но обжалва

Това обаче не е всичко. Претенциите на етническия турчин са и за гаранцията от 10 000 лв., която му бе наложена и която той обжалва, пише „Монитор“.

Съдът първоначално му отмени паричната гаранция, докато се установи финансовото му състояние, след което пак му я върна. Така Лютви трябваше да се бръкне с 10 бона, за да излезе на свобода.

Обвиненията към него за нарушаване на правилника за движение са две. Едното е, че не е навлязъл при ляв завой с двупосочно движение по най-прекия възможен път. Другото е, че е трябвало да завие със скорост, с която да пропусне движещите се с предимство, а не го е направил.



Делото срещу Местан ще се гледа в следващите месеци, но той ще бъде на свобода през това време. Лидерът на ДОСТ прекара едва 24 часа в ареста след катастрофата.

Припомняме, че Лютви се превърна в убиец на бебе, когато помете с автомобила си друга кола край Кърджали. Тогава загина 6-месечно бебе, а майка му и другото дете в автомобила на жертвата още се възстановяват.

Защитата досега опитва всячески да измъкне обвиняемия от ефективна присъда. Макар той да е навлизал от път без предимство в път с предимство с ляв завой, адвокатите му твърдят, че бащата на убитото бебе, който е управлявал другия автомобил, се е движил с превишена скорост и това е помогнало за катастрофата.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.