Чудо! Орхан Мурад прогледна

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Орхан Мурад вече може да се движи сам!

Талантливият незрящ певец Орхан Мурад има повод за радост. Той вече може да вижда дотолкова, че да се движи и обслужва абсолютно сам, пише “Марица”.

Орхан Мурад

Орхан Мурад прогледна

Причината е в новите му очила. Бащата на скандалната Сузанита се е сдобил със съоръжение, което му помага да разпознава лица и да може да върви самостоятелно, без помощта на бастун.

В тези очила има камера, която тежи едва 22 гр. Тя се казва Моето око и е произведена в Израел.

Умее да чете текстове чрез глас. Прави го на цели 19 езика.Орхан Мурад споделя, че е изключително щастлив от новата си придобивка. Той е чакал дълго за нея, тъй като в България доскоро не беше налична, а и цената й е доста висока – 6000 лв.

Все пак съоръжението не позволява на потребителят му да вижда през целия ден постоянно. То работи с батерия, която издържа до 3 часа. Зареждането й става за 40 минути.

Мурад и преди виждаше сенки и отенъци, но сега това ще става много по-ясно. Новото за него е, че ще успява да разпознава лицата на хората, което е наистина страхотно.

В интернет обаче има и пиперливи коментари по темата. Някои хора не са солидарни с Орхан.

“Дано сега види дъщеря си на какво прилича! На едното нищо!” – пише форумник.

Истина е, че Сузанита води направо скандален живот за 16-годишно момиче. Баща й не й прави никакви забележки, защото не вижда голотиите й, които тя излага на показ. Сега обаче това се променя и той ще види какви ги върши щерка му.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар