Чудо! Орхан Мурад прогледна

0
832

Орхан Мурад вече може да се движи сам!

Талантливият незрящ певец Орхан Мурад има повод за радост. Той вече може да вижда дотолкова, че да се движи и обслужва абсолютно сам, пише „Марица“.

Орхан Мурад
Орхан Мурад прогледна

Причината е в новите му очила. Бащата на скандалната Сузанита се е сдобил със съоръжение, което му помага да разпознава лица и да може да върви самостоятелно, без помощта на бастун.

В тези очила има камера, която тежи едва 22 гр. Тя се казва Моето око и е произведена в Израел.

Умее да чете текстове чрез глас. Прави го на цели 19 езика.



Орхан Мурад споделя, че е изключително щастлив от новата си придобивка. Той е чакал дълго за нея, тъй като в България доскоро не беше налична, а и цената й е доста висока – 6000 лв.

Все пак съоръжението не позволява на потребителят му да вижда през целия ден постоянно. То работи с батерия, която издържа до 3 часа. Зареждането й става за 40 минути.

Мурад и преди виждаше сенки и отенъци, но сега това ще става много по-ясно. Новото за него е, че ще успява да разпознава лицата на хората, което е наистина страхотно.

В интернет обаче има и пиперливи коментари по темата. Някои хора не са солидарни с Орхан.

„Дано сега види дъщеря си на какво прилича! На едното нищо!“ – пише форумник.

Истина е, че Сузанита води направо скандален живот за 16-годишно момиче. Баща й не й прави никакви забележки, защото не вижда голотиите й, които тя излага на показ. Сега обаче това се променя и той ще види какви ги върши щерка му.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.