Петър Волгин извади важни изводи след изборите в Испания!

0
183

Петър Волгин продължава да вълнува обществеността с публикациите си в социалната мрежа!

“Няколко важни извода след парламентарните избори в Испания. Традиционната левица не е осъдена на изчезване и заменяне с някакви блудкави либерално-зелени структури. ИСРП е създадена през 1879, а сега печели изборите.

Петър Волгин
Петър Волгин направи изводи за Испания

Защо? Защото заложи преди всичко на социалната политика, на защита правата на работещите хора, а не на разни, изсмукани от пръстите, проблеми. Не се правеше на много “съвременна” и “модерна”, а отстояваше класически леви каузи.

Една от причините за провала на алтернативната левица, олицетворявана от “Подемос”, е именно тази криворазбрана “модерност”. В желанието си да бъде много “cool” Пабло Иглесиас си взе отпуск по бащинство и така напълно изчезна от обществената сцена в най-рещаващите месеци. В партията го замени….жена му. Щото, нали, да имало равноправие…..

Заради въпросното “равноправие” днес “Подемос” имат по-лош резултат и от дяснолибералната “Сюдаданос”.Вътрешните разцепления в “Подемос” също изиграха роля за лошия й резултат.В десния лагер пък видяхме тоталния провал на Народната партия. Избирателите я наказаха, заради корупционните скандали. VOX пък съвсем не взеха толкова гласове, колкото очакваха. Желанието им да се правят на “неофранкисти” по-скоро уплаши избирателите, вместо да ги спечели за каузата на новата дясна партия.

Очертава се кабинет на социалиста Педро Санчес. Да се надяваме, че в международните отношения ще бъде също така безкомпромисен. Защото в момента е по-скоро сляп изпълнител на нарежданията, които идват от Вашингтон. Само му свирнаха от американското посолство в Мадрид и той веднага подкрепи президентските претенции на венецуелския самозванец Гуайдо.”

Източник: Фейсбук (без редакторска намеса)

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.