Времето не прощава: Само на 50 км. от България се случи нещо ужасно!

0
613

Торнадо причини големи проблеми в близост до нашата страна!

Вчера е бил черен ден за цяла Румъния. Край село Драгалина се е развихрило торнадо, което е причинило немалко щети, съобщават от Nova.

торнадо
Снимка на развихрилото се торнадо от очевидец

Най-страшното за нас е, че това се е случило едва на 50 км. северно от Силистра. Затова жителите там са усетили изключително силен вятър и мрачно време надвечер.

Торнадото е било толкова силно, че се е почувствало чак във Варна. Хора там споделят, че е имало рязка промяна във времето.

„Бях на кафе с приятели, когато изведнъж се стъмни, стана мрачно и задуха много силен вятър. Беше много странно, сякаш идваше някакво слънчево затъмнение.“ – споделя наш източник от морската столица.



Все пак край Дунав е било най-осезаемо усещането на торнадото. Жителите там наистина са били уплашени за здравето си.

Последствията от случилото се не са малки. Вследствие на торнадото цял автобус с 39 пътника се е обърнал. От тях са пострадали 7,  които в момента са в болница. Няма информация за смъртни случаи.

Досега най-често се наблюдаваше торнадо в Америка, където причиняваше много неуредици. Сега обаче се прехвърля и в Европа, което е стряскащо.

Причината за това изменение се корени в климатичните промени, които настъпиха в световен план. Глобалното затопляне измени климата и вече наблюдаваме аномалии в сезоните.

В Румъния са много уплашени от случилото се, защото не са успели да го предвидят. По медиите не е излязла информация за това, което предстои, както става в САЩ например. Затова на хората им е дошло като гръм от ясно небе.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.