Най-несравнимите картофки са пред вас (няма по-вкусни)

0
1508

Тези картофки са истински разкош, няма да ги оставите

картофки
Върховна наслада стават тези вкусни и апетитни картофки

Предлагаме ви рецептата за най-уникалните и несравними картофки. Веднъж да ги опитате и ще се уверите в думите ни. Лесно се правят, бързо се хапват, а насладата остава за много време. Горещо ви ги препоръчваме.

Трябват ни няколко картофа, три лъжици масло, 200 грама бекон, босилек, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си измием добре картофите, а после да ги обелим. След това ги нарязваме до две трети, но така, че долната им част да си остане цяла.

После си нарязваме на тънки парчета масълцето и бекона. Започваме да слагаме по едно парче масло и едно парче бекон между прорезите на картофите.



Останалата част от масълцето я разтапяме и с нея после поливаме напълнените вече картофи.

Отгоре ги поръсваме с босилека, черния пипер и сол на вкус. Ако имате някоя друга любима подправка, може да сложите и от нея.

Взимаме си една тавичка и нареждаме картофите в нея. Загряваме фурната на температура от 220 градуса и си печем вкусотийките за около 45 минутки.

Не можете да си представите каква вкусотия стават тези картофки, направо се топят в устата. Който ги е правил, моментално може да потвърди и да признае, че вече са му сред любимите.

Идеални са за мезе, за гарнитура към месо или просто за самостоятелно хранене като лека вечеря или обяд. Препоръчваме ви ги горещо, защото знаем, че ще останете доволни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.