Икона на Пресвета Богородица твори чудеса в храма в исторически град

0
1296

В църквата се намира голяма чудотворна икона на Божията майка. На влизане в храма иконата не се вижда. Тя остава с гръб

икона Пресвета Богородица чудеса
Чудотворна икона на Пресвета Богородица

Трябва да се обърнете с лице към вратата, за да я видите. Поставена е отделно и има сребърен обков. Това показва, че е чудотворна.

На редакционната поща на topactualno.com получихме няколко писма. Те са от хора, с които са се случили чудеса, след като се молили в храм „Успение Богородично“ в Копривщица. Той е известен още като синята църква.

Г-жа Мариела Данаилова ни написа, че преди две години в семейството й се случила поредица от неприятности, включително и болести.

Всички се видели в чудо какво да правят. Техни познати им препоръчали да отидат в Копривщица. След като ходили два пъти в рамките на 1 месец и се молили пред иконата на Пресвета  Богородица, проблемите им останали в миналото.



Г-жа Станка Стефанова сподели, че синът й пострадал при тежка катастрофа. Бил в много тежко състояние. Съпругът й бил по работа в Копривщица и минал да запали свещи в храма. Натъкнал се чудотворната икона. Тя сякаш го притеглила към нея. Бащата започнал да се моли за болния си син. Даже се разплакал от мъка.

Вечерта от болницата получили съобщение, че младежът показал първите  признаци на подобрение.

След като състоянието на пострадалия син започнало да се подобрява значително, сем. Стефанови ходили няколко пъти в храма, за да благодарят на чудотворната икона.

Г-н Радослав Русев също имал много проблеми, които се струпали на главата му в един момент.

Останал без работа. Не можел да си намери нова. Приятелката му го напуснала. Някой блъснал автомобила му, докато бил паркиран. Радослав не можел да си позволи в онзи момент да плаща за ремонт.

Бил страшно отчаян.

Един ден срещнал своя състудентка. Докато пили кафе, той споделил своите неволи. Тогава младата жена му препоръчала да посети Копривщица и чудотворната икона. Една година по-рано нейната баба била спасена от тежка болест, след като цялото семейство се молило пред нея.

Радослав успял да отиде в храма при чудотворната икона.  Няколко дни по-късно му се обадили за интервю и започнал работа. Един след друг проблемите му се решили.

В църквата в Копривщица има силни икони на Свети Георги, на Света Петка, на Свети Мина и на други известни светци, които много помагат.

Сърдечно благодарим на всички читатели на topactualno.com, които споделиха своите лични истории чрез topactualno.com с всички българи!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.