Най-сетне: Разкрита е тайната как се прави крехко телешко (изумително лесно)

0
492

Това крехко телешко се топи в устата, няма да повярвате какво чудо е

крехко телешко
Ето му я цаката, така се прави удивително вкусно и крехко телешко

Предлагаме ви рецептата за едно наистина крехко, ама много крехко телешко. При това направено по съвсем простичък начин. Най-после тайната на приготвянето му беше разкрита и няма да повярвате колко лесна се оказа.

Трябват ни един килограм телешко месо, две скилидки чесън, 250 грама соев сос, 250 грама олио, 30 грама джинджифил, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим чесъна, както и пресния джинджифил. Слагаме джинджифила в един блендер, накълцваме го добре и го разбъркваме с чесънчето.

След това пък си смесваме чесъна и джинджифила с олиото и соевия сос. С тази марината заливаме телешкото месо и го оставяме да си седи в нея поне за половин час, а може и повече.



След това си взимаме една тавичка и слагаме телешкото в нея.

Фурната ни трябва да е загрята на температура от 200 градуса, а месото го покриваме с алуминиево фолио и го оставяме да се пече в нея за около един час.

След като времето мине, махаме фолиото и оставяме месцето да се допече във фурната за още 30-ина минутки.

Така ще хване онази лека и апетитна коричка като едновременно с това ще остане сочно и крехко за хапване.

Последните 30-ина минутки обаче го печем на по-ниска температура от 160 градуса. Не забравяйте да си намалите фурната. Става такава вкусотия, че ще си оближете пръстите и за още ще питате.

Това е най-лесният начин, по който може да се справите за нула време с иначе упоритото и сравнително трудно за приготвяне телешко месо.

Тайната, както разбрахме, е в маринатата, която е по страхотна ориенталска рецепта.

Готовото месце се сервира още топло на трапезата като може да го гарнирате с всичко, което обичате. От ориз и картофи, до свежи зеленчуци и салати. Доволни ще останете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.