Внимание! В преобладаващата част от случаите, това е причината за отключване на онкологичните заболявания (I част)

0
338

В този ред на мисли никой не е застрахован от появата на тази страшна болест

 

откологични заболявания
В този ред на мисли никой не е застрахован от появата на тази страшна болест

Оказва се, че в преобладаваща част от случаите, причината за отключване на онкологичните заболявания, е съвсем проста. В този ред на мисли никой от нас не е застрахован, че няма да попадне под ударите на тази коварна болест, имайки предвид, че едва ли има човек, който да не е преживял нещо подобно.

Онкопсихологът Дмитрий Лицов, който е магистър по психология, ръководител е на психологически център и е преподавател в Международната висша школа по практическа психология, разкри коя е основната причина, водеща до появата на онкологичните заболявания.

Ще ви разкрием най-интересните моменти от неговото интервю, засягащи психо-емоционалната природа на онкологичните заболявания, връзката живот-смърт, както и за помощта, която в никакъв случай не би ви навредила.

Специалистът посочва, че във всеки организъм има т.нар. атипични клетки. Те са грешните клетки, които поради една или друга причина, са с нарушена информация. Често пъти сривът в работата на клетките, е причинен от облъчване или стрес. Разбира се има и случаи, в които организмът просто не функционира правилно.



Имунната система се състои от набор от кретки, чиято задача е да улавят всичко чуждо, след което да го неутрализират и да го унищожат. На практика това означава, че у всеки човек дремят ракови клетки, но имунната система успява да се пребори с тях.

Така например, ако се порежете, организмът включва процес на заздравяване, което означава, че клетките започват да се делят. Този процес обаче спира в момента, в който раната заздравее. Това не се случва при раковите клетки, когато нещо в имунната система не е наред.

Тогава атипичната клетка се дели и предава същата тази изкривена информация и на новата клетка. Така тя вече не изпълнява предназначението си, а се размножава безконтролно и по този начин предизвиква появата на тумор.

И ето тук идва съществената част. Истината е, че често пъти онкологичните заболявания, са причинени от психоемоционални травми. На физическо ниво болните клетки се делят и изяждат здравите, за да живеят. На психо-емоционално ниво също се случва някакво самоизяждане.

Проведени са редица изследвания по темата и данните потвърждават, че има нещо, поради което човек започва да се самоунищожава. Това може да бъде чувство на вина, гняв или обида. Практиката потвърждава, че в около 75% от случаите на рак, 1.5-2 години, преди да се развие, в живота на човека се е случило някакво тежко събитие, емоционална загуба. Той е изгубил нещо ценно и значимо и не е успял да се справи с тази загуба, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.