Внимание! В преобладаващата част от случаите, това е причината за отключване на онкологичните заболявания (II част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Психотерапията е съществена част от процеса на лечение

 

откологичните заболявания

Психотерапията е съществена част от процеса на лечение

В първата част на този материал ви запознахме с основната причина, която отключва онкологичните заболявания.

В следващите редове ще ви разкрием докрай механизмът, по който действат онкологичните заболявания.

Както вече стана ясно, стресът, обидата и чувството за вина, са сред ключовите фактори, отключващи онкологичните заболявания. В крайна сметка хроничният стрес потиска имунната система и тя престава да контролира апатичните клетки, а това води до развитие на онкология.

Никак не са малко примерите, доказващи, че психо-емоционалната травма, предизвиква конкретна форма на рак, посочва още онкопсихологът Дмитрий Лицов.
Често пъти възниква въпросът дали потърпевшият трябва да научи веднага, че е попаднал под ударите на онкологично заболяване.В Европа е прието да се говори за тази диагноза и онкопсихологът Дмитрий Лицов смята, че това е правилно. Той е категоричен, че потърпевшият има право да знае какво се случва с него и колко сериозен е проблемът, пред който е изправен.

Според друг онколог обаче, пациентът има право да научи за това, че страда от онкологично заболяване, но също така има и правото да не научи за това. Отначало за Лицов тази позиция не била съвсем разбираема. Самият той посочва, че е казал една полуистина на майка си, която била диагностицирана с рак на стомаха.

Именно това изиграло основна роля, когато тя трябвало да вземе решение дали ще се бори с болестта или не. Фактически полуистината му е позволила да „излъже“ смъртта с цели четири месеца. В този ред на мисли, трябва много добре да се прецени психиката на човека, емоционалността и нивото му на стресоустойчивост.

Повечето хора не са готови да чуят тази тежка диагноза и я приемат едва ли не като смъртна присъда. Лицов посочва, че в една от психотерапевтичните си групи имал човек, който му споделил, че му били открити някакви „възелчета“.
В същото време на епикризата ясно било написано „метастази“. Той обаче не забелязал този термин.

В крайна сметка Лицов решил, че не трябва да му бъде казана истината в очите. Основната цел на това решение била да му помогнат и да го подкрепят, за да продължи да приема медикаментите и да се лекува. Лицов уточнява, че в началото човекът бил с шест възелчета с размер, достигащи почти сантиметър, а в края на лечението те изчезнали напълно.

След края на лечението човекът отново посетил групата и с учудване споделил, че се оказало, че има метастази. От всичко това Лицов стига до извода, че психотерапията може да не лекува, но тя играе огромна роля в повишаването на ефективността от лечението. Относно силата на мислите специалистът посочва, че когато е под постоянен стрес, имунната система отслабва значително, пише zdrave.to.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар