Изпитани средства за премахване на пърхот (I част)

0
277

Което и от тях да изберете, няма да сгрешите

 

пърхот
Което и от тях да изберете, няма да сгрешите

В следващите редове ще ви разкрием няколко изпитани средства за премахване на пърхот, които действат безотказно.

Пърхотът е изключително неприятен не само за представителките на нежния пол, които са по-суетни, а и за господата. Причинител на това неприятно заболяване на скалпа, са гъбички.
В този ред на мисли, освен на шампоаните, с които третирате косата си, е нужно да обърнете сериозно внимание и на хранителния си режим.

По-долу в редовете ще ви разкрием най-ефикасните рецепти за премахване на пърхот. Благодарение на тях ще се избавите гарантирано и дълготрайно от неприятните гъбички по главата ви.

Сред най-добрите средства за лечение на пърхот, се нареждат сокът от кромид лук, лавандуловото масло, рициновото масло, сокът от чесън, хума, зехтин, жълтък и ябълков оцет.
Именно рецептите от тези продукти, които, както сами се убедихте могат да бъдат открити във всяка една кухня, ще ви разкрием в следващите редове.



Те не само са евтини и общодостъпни, а и наистина действат безотказно в борбата с неприятния пърхот.

Ето и рецептите, които ще ви избавят от пърхота:

Ябълков оцет
Добре е след като измиете косата си, финалното изплакване да е с вода, в която сте разтворили чаша ябълков оцет. Миризмата му не трябва да ви притеснява, тъй като тя ще изчезне много бързо. Този метод ще направи косата ви лъскава.

Ако обаче искате да се избавите от пърхота, е нужно да полеете косата си с оцет, преди да я измиете с шампоана. Оставете го да действа поне две минути, след което я третирайте по обичайния начин. Това съвсем не означава, че в края не можете да изплакнете отново косата си с оцет и вода. Този метод ще регулира рН. Ако скалпът ви е твърде чувствителен, разредете оцета с вода в съотношение 1:1.

Масло от чаено дърво
Маслото от чаено дърво е известно с антисептичните и противогъбичните си свойства. Именно тези факти го превръщат в едно от най-мощните природни средства за справяне с неприятния пърхот.

Разтворете 1 ч.л. от маслото в 100 мл. вода и нанесете разтвора върху измития скалп с нежни масажни движения. Останете така няколко минути, след което изплакнете главата си с хладка вода. Сместа, която сте приготвили, трябва да бъде нанесена веднага, тъй като в противен случай губи лечебните си свойства. Ако искате да можете да я запазите за по-дълго, е нужно да замените обикновената вода с дестилирана такава, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.