Изпитани средства за премахване на пърхот (III част)

0
401

Ефектът няма да закъснее

 

пърхот
Ефектът няма да закъснее

В първите две части на този материал ви запознахме с някои от най-добрите натурални, евтини и ефикасни средства в борбата с неприятния пърхот.

В следващите редове ще ви разкрием и останалата част от средствата, благодарение на които можете да унищожите досадния пърхот.

Ето ги и тях:

Ябълков оцет
Смесете половин чаша бял оцет с две чаши вода. С тази смес обливайте косата си след като сте я измили. След това не трябва да я плакнете отново. Не трябва да ви притеснява неприятния аромат на оцета, тъй като той ще изчезне много бързо. Тази процедура ще възстанови киселинния баланс и съвсем скоро ще ви избави от пърхота. Освен това ще заздрави корените ви и ще ви избави от косопад. Прилагайте я след всяко измиване на косата.



Семена от сминдух
Семената от сминдух, познати още като чимен, са едно от най-добрите природни средства за премахване на пърхот. За целта е нужно да накиснете едно пакетче семена от сминдух в чаша вода. Оставете ги да престоят една нощ.

На следващия ден блендирайте тази смес до получаването на каша. Нанесете я върху скалпа и я оставете да действа един час. Накрая я отмийте по обичайния начин. Прилагайте този метод всяка седмица в продължение на един месец.

Чесън
Известен с противогъбичните и антивъзпалителните свойства, чесънът е едно от най-добрите природни средства за борба с неприятния пърхот. Ако имате пърхот, а косата ви е суха, е нужно да счукате на каша 1-2 големи глави чесън в зависимост от гъстотата на косата ви. Добавете и три лъжици зехтин и разбъркайте добре. Нанесете сместа върху скалпа и я оставете да стои поне един час. След това измийте косата си, както правите обичайно. Прилагайте тази процедура всяка седмица преди нанасянето на шампоана в продължение на 1-2 месеца. Ефектът няма да закъснее.

В случай, че страдате от пърхот, но скалпа ви не е сух, а мазен, нанесете чесновата каша директно, без да е нужно да добавяте зехтин и увийте главата си с найлон. Останете отново един час с чесновата кашица. Накрая я отмийте по обичайния начин. Тази процедура ще ви избави не само от пърхота, а и от косопад, тъй като чесънът стимулира кръвопотока към скалпа и по този начин предотвратява загубата на коса.

По същия начин се процедира и с кромид лука.

Хума
Добре е да я използвате като средство за почистване на замърсената коса вместо шампоан, както и да я включвате редовно в маските за коса. Към 2-3 с.л. хума (може и повече, ако косата ви е по-гъста) добавете нужното количество ябълков оцет, за да получите каша. Нанесете я върху скалпа и я оставете да подейства 20 минути. След това отмийте с шампоан, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.