Нередовната смяна на бельото води до тези сериозни здравословни проблеми

0
264

От огромно значение е и средството за интимна хигиена

 

бельото
От огромно значение е и средството за интимна хигиена

Експертите алармират, че нередовната смяна на бельото може да доведе до редица сериозни здравословни проблеми.

Всяка дама е наясно от какво огромно значение е интимната грижа. Тук е мястото да отбележим, че освен редовните посещения при гинеколога, е нужно да се обърне внимание и на средствата за интимна хигиена, както и редовната смяна на бельото.

Именно тези няколко стъпки, са сред най-важните за добро интимно здраве.
Имайте предвид, че топлината в градския транспорт или в автомобила по време на шофиране, не са добър приятел на интимната хигиена.

Тези обстоятелства налагат по-честа смяна на бельото, тъй като интимната област е изключително чувствителна и не е добре да я оставите да тъне във влага през целия ден. Не всички дами обръщат достатъчно внимание на този проблем, както и на призивите на специалистите за редовна смяна на бельото и си навличат някои от следните проблеми:



Инфекции
Ако имате раничка или порязване в интимната област, и не сменяте бельото си два дни поред, има голям риск да попаднете под ударите на някоя инфекция.

Esherichia coli
Много е важно да отбележим, че главният виновник за разпространението на Esherichia coli, е носенето на прашки, особено когато не се сменят ежедневно. Имайки предвид формата на прашките, дамите трябва да са наясно, че те лесно биха могли да предадат заболяването от ануса към интимната област.

Неприятна миризма
Поради прекомерно изпотяване в интимната област, миризмата може да се промени с времето и да започне да става все по-неприятна. Освен това, ако не сменяте редовно бельото си, допринасяте за появата на бактерии, които ще допринесат допълнително за неприятната миризма в тази област.

Обрив
Ако сте с чувствителна кожа, не е изключено да се появят сърбеж, зачервяване или обрив в интимната област. Тук отново трябва да отбележим, че един от основните причинители на този проблем, е нередовната смяна на бельото. Задължително трябва да го смените след душ.

Може дори да се налага да го сменяте по няколко пъти на ден в зависимост от обстоятелствата и индивидуалните потребности. При всички случаи е неприемливо бельото да не се сменя с дни.

Акне
Нередовната смяна на бельото може да доведе до появата на акне в интимната област. Обикновено то се дължи на натрупването на пот и мазнини. Интимната област подобно на кожата на лицето, е изключително чувствителна и е напълно нормално възникването на проблеми при недобра хигиена.

Гъбични инфекции
Влажната среда несъмнено благоприятства разпространението на гъбички и инфекции. Задължително сменяйте бельото си след усилени тренировки във фитнеса, за да не си навлечете този проблем до главата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.