Ето я рецептата за уникалната турска баница с кайма

0
1507

Турска баница с кайма, която ще ви накара да се влюбите във вкуса й

турска баница с кайма
Вкусна, та вкусна – това е уникалната турска баница с кайма

Предлагаме ви рецептата за уникалната турска баница с кайма. Която се прави лесно, а се яде още по-лесно – при това с удивителен апетит. Само веднъж я вкусете и ще видите за какво чудо става дума.

Трябват ни точени кръгли кори, около 300 грама телешка кайма, една глава лук, около две лъжици домашна лютеница, 3 яйца, чаша кисело мляко, четири лъжици олио, черен пипер, сол, кимион, чубрица и червен пипер на вкус.

Първо трябва да си запържим лука в загрятото олио, като към него добавим каймата и пържим, докато тя стане на раздробени парченца и се запържи добре.

После прибавяме от всички изброени по горе подправки.



След това разбиваме трите яйца с олиото и киселото мляко. Вземете една от точените кръгли кори и я намажете добре със сместта от яйцата, олиото и млякото.

После прегънете на две части и по по-широката нанесете каймата. Завийте я на руло и после него на охлювче в намазнената тавичка.

Направете това със всички кори, а най-отгоре полейте с остатъка от яйчената смес.

Поставете своята турска баница с кайма във фурната, която вече сте загряли до 180 градуса и я оставете да се пече вътре, докато хване приятна златиста коричка отгоре.

Сами ще се уверите, щом я вкусите, че това е една от най-апетитните баници, които сте опитвали и бързо ще се превърне във ваша любима.

Защото, за разлика от обикновената баница със сирене, в тази имате месце и доста повече вкусове. Които със сигурност отварят апетита и предразполагат към прекрасна вечер със сладък мохабет.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.