Шеф Петров разкри как се прави кашкавал (моцарела) – ВИДЕО

0
404

Шеф Петров твърди, че моцарела може да се направи много лесно, а ние го имаме за деликатес по ресторантите!

Тъй като ни беше скапан Интернет на живо, ще ви разкажа Легаендата за Моцарелата и ще ви кача клипа!

шеф Петров
Шеф Петров разкри, че моцарела се прави чрез кашкавал

Моцарелата е всъщност технология за направа на кашкавал известна на дедите ни от хиляди години. Това е след като направим свежото сирене, което след заквасване се изцежда при 35 градуса по целзий, леко се осолява и се слага на хладно за няколко часа зреене без натискане.

След това може да се консумира за около 48 часа свежо, защото след това има опасност от развитие на Салмонела, Стафилококи и други не добри гъби, естествено може да се зрее и като „Зеленото Сирене“ но опасността е голяма, за това трябва да е в чиста и не газова-бактериална среда. Най добре планинска и с добро течение. Според мен това е гърлото на Стара Планина и Сегашна Източна Сърбия.

За това тъй като храната ни е правена в онези години за път, местене и вечна война ( само с Рим е 500 години) ние предприемаме, вторично загряване до 72 градуса по Целзий.. но да ви кажа българското сирене издържа и на температура почти 100 градуса по Целзий, тогава се пресичат бактериите и се получава тесто което виждате като Моцарела… после се осолява допълнително втасва 24 часа във форми и се занася за зреене в 80% Влажност и температура около 16 градуса… за това са служели наши пресъхнали герани или пещери които сме ползвали за окисляване и по голяма сила на млякото. Когато не сме имали такива, сме правили даже от мегалитни камъни, Дани за това има от Пеласгите и Сердите, още 1500 години преди Христа. подобен такъв има в местноста на с. Гърло който е около 300 години преди всички такива в Сардиния….. Да господа … това е за Производство на Кашкавал… а не почит към Бога Енки…



Така, около 11-14 век пренасяме тази технология и в Италия, където започва и производство на моцарела, а това е само защото кашкавала се слага в студен и леко осолен цвик за да се спре зреене, другото което ви прави впечатление..( ако сте яли домашна моцарела) е вкусът, който някак мирише повече на мляко и сирене! Това се получава от цвикът, който работи като натурален натриев гултаминат, защото е освободен от всички тежки елементи и е чист белтък, който не е хранителен, но увеличава вкусът на всичко, дедите ни са го използвали като го прибавят в храната на животни( добитъка) за по приятен вкус.

ТЕЗИ НЕЩА И ОЩЕ МНОГО НАУЧАВАТЕ И ОПИТВАТЕ КОГАТО ДОЙДЕТЕ ПРИ НАС…..ПРЕД ОЧИТЕ ВИ И ГИ ОПИТВАТЕ……ЗАЩОТО ВКУСЪТ СЪЩО ДОКОСВА ДУХЪТ И ГЕНЕТИЧНАТА ПАМЕТ И СЛЕД СИКРЕТ ИЗЛИЗАТЕ ДРУГИ!“

Източник: Фейсбук (без редакторска намеса)

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.