ТОП журналистът Снежана Атанасова ни напусна

0
284

Красивата блондинка Снежана Атанасова е един от основоположниците на модерната журналистика у нас. Тя принадлежи към едно славно поколение журналисти

Снежана Атанасова
Снежана Атанасова по време работа с микрофон в ръка, поставяща неудобни въпроси към своите гости

Последните три месеца от живота си г-жа Атанасова прекарала в неравна битка с коварния рак.

Информацията беше оповестена от нейните колеги от БНТ.

Ракът я победи физически, но няма  да успее да заличи Снежана Атанасова и нейните приноси от българската история.

Факт е, че през последните години за нея не се говореше. Но всичко, което успя да направи и да постигне остава като голям пример за смелост, себеотрицание и изключителен професионализъм.Снежана Атанасова е част от онова славно поколение български журналисти, които работеха в зората на демокрацията.

Незабравими остават Деляна Грозданова, Александър Авджиев, Живка Гичева, Алис Крайчева, Бригита Чолакова, Ричърд Груев, Величко Скорчев, Емил Розин, Радослав Янкулов и много други.

Всички те притежаваха невероятна енергия и желание да направят българската журналистика адекватна, модерна и в помощ на гражданите.

Снежана Атанасова беше автор и водещ на култовите предавания  „Актуална антена”, „Анкети” и накрая „Изборът” по БНТ.

Завършила право, а след това и журналистика красивата дама винаги търсеше правдата, справедливостта и истината. Тя знаеше, че няма проблеми, за които не може да се намери правилно решение. Но има хора, които не желаят да се ангажират в търсенето на тези решения. Може би защото така им е било много по-удобно.

Снежана Атанасова е първият български журналист, който въведе като практика публиката да присъства по време на актуалните предавания. Зрителите в студиото  можеха директно да поставят своите питания към гостите.

А зрителите й се възхищаваха и за красотата. Тя приличаше на модел от Западна Европа от “Некерман” или от друго модно списание.

Дълбок поклон пред светлата памет на Снежана Атанасова!

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.