ТОП журналистът Снежана Атанасова ни напусна

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Красивата блондинка Снежана Атанасова е един от основоположниците на модерната журналистика у нас. Тя принадлежи към едно славно поколение журналисти

Снежана Атанасова

Снежана Атанасова по време работа с микрофон в ръка, поставяща неудобни въпроси към своите гости

Последните три месеца от живота си г-жа Атанасова прекарала в неравна битка с коварния рак.

Информацията беше оповестена от нейните колеги от БНТ.

Ракът я победи физически, но няма  да успее да заличи Снежана Атанасова и нейните приноси от българската история.

Факт е, че през последните години за нея не се говореше. Но всичко, което успя да направи и да постигне остава като голям пример за смелост, себеотрицание и изключителен професионализъм.Снежана Атанасова е част от онова славно поколение български журналисти, които работеха в зората на демокрацията.

Незабравими остават Деляна Грозданова, Александър Авджиев, Живка Гичева, Алис Крайчева, Бригита Чолакова, Ричърд Груев, Величко Скорчев, Емил Розин, Радослав Янкулов и много други.

Всички те притежаваха невероятна енергия и желание да направят българската журналистика адекватна, модерна и в помощ на гражданите.

Снежана Атанасова беше автор и водещ на култовите предавания  „Актуална антена”, „Анкети” и накрая „Изборът” по БНТ.

Завършила право, а след това и журналистика красивата дама винаги търсеше правдата, справедливостта и истината. Тя знаеше, че няма проблеми, за които не може да се намери правилно решение. Но има хора, които не желаят да се ангажират в търсенето на тези решения. Може би защото така им е било много по-удобно.

Снежана Атанасова е първият български журналист, който въведе като практика публиката да присъства по време на актуалните предавания. Зрителите в студиото  можеха директно да поставят своите питания към гостите.

А зрителите й се възхищаваха и за красотата. Тя приличаше на модел от Западна Европа от “Некерман” или от друго модно списание.

Дълбок поклон пред светлата памет на Снежана Атанасова!

 

 

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар