Напусна ни една от обичаните актриси от „Туин Пийкс“

0
290

Култовият сериал „Туин Пийкс“ стана любим на милиони българи през 1991 г. Героите и актьорите бяха хитова тема на разговор. За нещастие една от актрисите напусна нашия свят

"Туин Пийкс"
Пеги Липтън в ролята на Норма от „Туин Пийкс“

Пеги Липтън изигра ролята на Норма Дженингс, която беше собственик на закусвалнята Double R.

Помним я облечена предимно с облеклото на калнерка. При нея работеше едно младо момиче. Жителите от целия град  се отбиваха при Норма, за да пият кафе, да хапнат нещо леко или да се нахранят прилично.

Един от най-редовните клиенти на Норма беше майор Брикс, който обожаваше нейния черешов пай.

Актрисата Пеги Липтън почина на 72-годишна възраст, покосена от рак. Последните дни от живота си е прекарала в Лос Анджелис.



За българските зрители тя остана известна като Норма, но в САЩ е имала много добра кариера. Започнала като модел, а след това се ориентирала към професията на актриса.

Беше част от звездите на Холивуд. Четири пъти е носител на наградите Еми.  През 1971 г. печели наградата „Златен глобус“ за най-добра драматична актриса.

Изявявала се е като певица. Нейни песни са печелили големи награди и са се радвали на широка популярност.

През 1988 г. прекъсва своите музикални занимания и отново се завръща към актьорската професия. Тогава получава предложение да стане част от екипа на „Туин Пийкс“ и да пресъздаде образа на Норма.

Изиграла е 14 емблематични роли в телевизионни филми  и повече от 30 роли в сериали  в периода от 1965 до 2017 година.

Докато българските зрители тръпнехме от екшъните и мистериите в „Туин Пийкс“, по Националната телевизия журналистът Снежана Атанасова представяше своите култови публицистични предавания. Помним техните имена „Актуална антена”, „Анкети” и накрая „Изборът” по БНТ.

Снежана Атанасова ни напусна преди дни, също покосена от коварен рак.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.