Най-вкусната баница с гъби и кайма правим лесно и бързо

0
520

Тази баница с гъби и кайма е една от най-вкусните

баница с гъби и кайма
Феноменално вкусна е тази баница с гъби и кайма

Предлагаме ви рецептата за любимата ни баница с гъби и кайма. Прави се много лесно, а става наистина невероятна. Опитайте я и не само няма да съжалявате, но и ще се чудите как не сте я научили по-рано.

Трябват ни един пакет кори за баница, 250 грама кайма, 250 грама гъби от буркан, 150 грама кашкавал, четири яйца, две лъжици олио, 250 грама газирана вода, 125 грама масло, половин глава лук, две лъжици пасиран домат, кимион, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем олиото и в него да си задушим лука. След това си добавяме каймата. Хубаво разбъркваме и слагаме пасирания домат, заедно с подправките.

Отделно в малко масълце си задушаваме гъбите на среден огън за около две-три минутки, а после ги добавяме към сместа с каймата. Вътре в тази смес си настъргваме и кашкавалчето.



Взимаме си една намаслена тавичка и на дъното й слагаме една трета от корите за баница. Върху тях разпределяме половината от плънката и я покриваме с още една трета от корите.

Останалата плънка си слагаме върху тях и завършваме отгоре с останалите кори. Яйцата си ги разбиваме с газираната вода, а масълцето си го режем на малки парченца и го нареждаме равномерно върху баничката.

Заливаме си цялата баница със сместа от яйцата и пъхаме тавичката да се пече във фурната. Тя трябва да е вече загрята на температура от 220 градуса и печем за около 20-ина минутки, докато не видим онзи апетитен златист цвят.

Страшно вкусна става тази богата и интересна баница, която е много по-различна от обикновената със сирене. И двете си имат своите предимства като със сигурност са ни любими.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.