Внимание! В никакъв случай не носете изкуствени цветя на гробищата

0
334

Замислете се, преди да посегнете към тях

 

изкуствени цветя
Замислете се, преди да посегнете към тях

Никак не са малко хората, които предпочитат да занесат изкуствени цветя на гробищата, вместо естествени такива.

Истината е, че ако са добре направени, те изглеждат доста прилично. Другото предимство пред естествените цветя, е че траят доста дълго време и освен това не струват скъпо.

Замисляли ли сте се обаче, колко е грешно да носите изкуствени цветя на гроба на любим човек?
В следващите редове ще ви разкрием поне няколко причини да не правите това.

Ето ги и тях:
Помислете добре, преди да купите изкуствени цветя. Обикновено дръжките им, са направени от пластмаса, а за разлагането й са нужни 100 години.
Те често биват хвърляни в кофите за боклук, а в нередки случаи дори и изгаряни. Сами се досещате, че това предизвиква сериозно замърсяване на въздуха. Освен това не само вие вдишвате мръсния въздух, а и вашите любими хора.



Може би след като научихте горчивата истина за последиците от изкуствените цветя, следващият път ще се замислите сериозно, преди да ги понесете към гробовете на вашите близки и роднини. Едва ли искате да направите такава жертва за покойните си близки, съсипвайки не само вашето здраве, а и това на близките ви, които все още са живи.

Вредите изключително много на себе си, а и не само

Ето с какво бихте могли да замените традиционните изкуствени цветя:

– Свещи
– Цветя от хартия (тя се разлага значително по-бързо от пластмасата и плата, от който са направени повечето изкуствени цветя)
– Свежи цветя
– Сухи цветя
– Венец от хвойна
– Молитва
– Милостиня (храна за нуждаещите се)

Не е лош вариант да засадите райграс на гроба на вашите близки или пък каменни рози. Най-добре би било да заложите на трайни цветя, които не изискват твърде много грижи, особено ако нямате възможност да ходите твърде често на гробищата.

Освен това имайте предвид, че продажбата на изкуствени цветя, е доста доходоносен бизнес. В по-големите градове ромите минават и крадат изкуствените цветя от гробовете, след което ги продават отново.

Има много опции да засадите естествени цветя, които няма да ви затруднят с грижите по тях. Много подходящи за целта са нарцисите, минзухарите, хиацинтите, лилиите и др., всички те са непретенциозни
Бихте могли да засадите луковици на далии и гладиоли. Те обаче изискват малко повече грижа, тъй като трябва да ги откопавате през есента и да ги засаждате отново през пролетта.
Чудесен вариант са и различните видове тученички, които греят във всички цветове на дъгата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.