Мощни билки за прочистване на дебелото черво

0
2204

Няма да сгрешите която и от тях да изберете

 

дебелото черво
Няма да сгрешите която и от тях да изберете

Едва ли има някой, който да не е наясно, че дебелото черво се нуждае от редовно прочистване.

В противен случай бихте могли да си навлечете сериозни проблеми. Ако искате да подобрите значително качеството на живота си, то тази рецепта определено си струва.

Неправилното функциониране на дебелото черво е безспорен признак за натрупване на токсини, а това увеличава значително риска от сериозни заболявания. Ако искате да подобрите неколкократно начина си на живот, то задължително се погрижете за състоянието на дебелото си черво.

За целта ще ви представим няколко билкови рецепти, които вършат чудеса за прочистване на дебелото черво:



Мента
Добре е да приемате инфузия от мента по два пъти на ден. Приемът й задължително трябва да става след нахранване. Тя принадлежи към семейството на газогонните, спазмолитичните, успокояващи и релаксиращи растения.

Ментата не само успешно ще се погрижи за храносмилателната ви система, а и ще намали значително възпалителния процес, ако има такъв. Освен това този чай действа силно успокоително, намалява дразненето и болката. За да си приготвите инфузията се нуждаете от 1 ч.л. суха мента и 1 ч.ч. вряла вода. От особена важност е да не добавяте захар.

Постарайте се да прочиствате редовно дебелото си черво

Мащерка
Чаят от мащерка е с отлично благотворно действие върху дебелото черво. Тя е изключително полезна, тъй като премахва безцеремонно вредните бактерии и токсините от храносмилателния тракт. Освен това намалява и възпалението, ако има такова. Инфузията от мащерка се приготвя като тази от мента. Ако не можете да я пиете чиста, бихте могли да й добавите малко мед.

Семена от копър
Те могат да се използват не само под формата на чай, а и да се добавят към различни видове салати. Тези дребни семенца са пълни с антиоксиданти и се отразяват благотворно на дебелото черво.

Подпомагат абсорбирането на хранителните вещества и подобряват значително храносмилането. В този ред на мисли, те могат да предотвратят както запек, така и диария. Това им свойство се дължи на факта, че осигуряват нужния баланс на чревната микрофлора.

Нужно е да изпивате по две чаши чай от копър дневно, за да постигнете всички тези ефекти. Добавете ½ ч.л. семена от копър към чаша вряла вода и изчакайте 15 минути. След това прецедете и изпийте. Няма никакво съмнение, че резултатът ще е отличен и ще надмине дори и най-смелите ви очаквания.

Изборът коя от трите билки да изберете, е изцяло ваш. Истината е, че която и от тях да привлече вниманието ви, няма да сгрешите, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.