Ето как да държите комарите далеч от вас

0
318

Те са способни да развалят и най-прекрасния топъл ден

 

комарите
Те са способни да развалят и най-прекрасния топъл ден

Със затоплянето на времето се появяват и комарите, които са способни да провалят дори и най-прекрасния ден.

Със сигурност сте изпадали в ситуация, в която искате да се порадвате на прохладата, която носи лятната нощ. Почти веднага след отварянето на прозорците обаче в стаята ви нахлува ято кръвожадни комари. Те само това и чакат и не губят никакво време, а направо нападат обитателите на дома.

Разбира се в аптеките и дрогериите се предлагат редица средства, които биха могли да ви помогнат в борбата с комарите. В преобладаващата част от тях обаче се съдържат недотам полезни вещества. Това със сигурност би ви спряло да си купите подобен препарат, още повече, ако у дома имате малко дете или домашен любимец.

Поради тази причина ще ви разкрием няколко изключително ефективни природни средства, с които спокойно можете да се преборите с комарите и да ги накарате да стоят далеч от вас. Благодарение на тях малките досадни кръвопийци няма да ви притесняват.



Няма никакво съмнение, че ще се избавите от тях, благодарение на тези природни средства

Ето и природните средства, които действат безотказно:

• Сложете в подходящ съд на котлона 100 гр. камфор или валериан и ги оставете да се изпарят. По този начин ще успеете да прогоните мухите и комарите от цялото си жилище.
• Нарежете на ситно пресни листа от череша или офика и ги втрийте добре в кожата си. Ще се изненадате колко добър естествен репелент са.
• Етеричните масла от карамфил, анасон, евкалипт или босилек, също ще държат комарите далеч от вас. Ако ще ги нанасяте върху кожата си, е нужно да разтворите 5-10 капки от избраното от вас етерично масло и да го нанесете върху кожата си. В случай, че не желаете да ги нанасяте върху кожата, можете да капнете няколко капки от тях в огнище, върху свещ или да загреете подходящ съд и да ги капнете в него. Можете да сте повече от сигурни, че ароматът им ще държи кръвожадните нашественици далеч от вас за доста дълго време.
• Ефикасен начин за прогонване на комарите е да навлажните памучна кърпа с някое от гореизброените етерични масла и да я поставите на перваза на прозореца.
• Наличието на свежи клони от бъз в стаята, ще отблъсне безотказно комарите. Същата работа вършат и пресните листа от домати.
• В случай, че сте решили да си направите пикник сред природата, хвърлете в огъня няколко стръка хвойна. Те ще пропъдят безотказно кръвосмучещите досадници.
• Ароматът на кедрово дърво пък пъди надалеч не само комарите, а и мухите и хлебарките, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.