Внимание! Вируси ни атакуват във Facebook!

0
370

Нова схема на заразяване с вируси във Facebook бе разкрита през изминалата седмица, бъдете много внимателни

През изминалите няколко дни стана ясно, че десетки хиляди потребители са били атакувани от компютърни вируси, разпространявани чрез социалната мрежа Facebook, алармира Нова ТВ, цитирана от novini.bg.

Според експертите, заразяването на компютърните системи с тези вируси става по различен начин, като хакерите не само получават вашите лични данни, с които по-късно злоупотребяват, но и крадат пари от сметките ви.

А схемата за прехвърлянето на вируси е наистина проста и елементарна.

facebook
Поредната  измама е факт. Пазете се!!!

Всичко започва с това, че ваш близък или приятел във Facebook споделя клип с нецензурно съдържание. Вие знаете, че това не е обичайна практика за вашия познат, но все пак решавате да видите какво е публикувал. И докато кликнете върху видеото, вирусът вече е задействан.



Специалистите съветват да прегледате антивирусните си програми, да ги актуализирате и да не ги изключвате по време на работа в интернет пространството и особено със социалните мрежи.

За да защитите своите лични данни или банкови сметки, е необходимо да смените задължително паролата на своя Facebook профил.

И ако си мислите, че това е всичко, тук ще ви опровергаем и ще ви споделим, че хакерите са твърде изобретателни и няма да се спрат пред нищо, за да забогатеят от вашите средства.

Най-новият хит сред крадците на лична информация е прехвърлянето на компютърен вирус, който хаква данните ви за онлайн банкиране. Именно по тази схема Многопрофилната болница в Стара Загора загуби 20 хил. лева.

Друг вирус пък директно се прехвърля във вашите лични данни, снимки и файлове, които се криптират и след това от вас се иска сумата от 300 до 600 евро, за да може да ви „отключат“ файловете. Но разбира се, гаранция няма. Така че по-добре не си хвърляйте парите на вятъра.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.