Индийският гуру Шри Свами: Мислите променят съдбата ни! (Виж още от съветите на пророка)

0
369

Индийският гуру Шри Свами твърди, че тялото ни е свързано с нашия разум

Сри Швама
Шри Свами дава ценни съвети, сн. Фейсбук

Според Шри Свами тялото ни е грубата форма на невидимия разум. Което веднага реагира на нашата физическа болка.

Индийският пророк (1887-1963) е автор на 300 книги и учението му се радва на небивал интерес и до днес.

Според него, ако разумът ни е в депресия, тялото ни боледува. Заболяванията, причиняващи вреда на тялото ни той нарича вторични.

А желанията, които причиняват вреда на разума ни, индиеца нарича първични или психични.Психичното ни здраве е по-важно от физическото.

Здрав ли е разумът ни, тялото също е. Чист ли е разумът, мислите ни също, тогава се освобождаваме от всички болести-първични и вторични.

Възвишените мисли издигат ума, сърцето се разширява. Хора с положителни мисли са по-самоуверени, очите им блестят, спокойни са, уравновесени, с дълбок глас, имат красиви и очарователни лица.

С мислите си имаме добра представа за себе си и ставаме по-силни личности. Промяната на начина на мислене може да допринесе за създаването или премахване на навици, убеждения и способности, твърди Шри Свами.

Според индийският гуру с правилно мислене и решителни действия може да се превърнете в господар на съдбата си.

Промяна в мисленето създава промени в менталното и оттам във физическото тяло. И всичко това действа на мозъчната активност.

Ако привличате противоположни мисли, ще имате щастлив и хармоничен живот. Мисли за любовта неутрализират незабавно мисли за омраза.

Мисли за смелостта са противоотрова срещу страха. Тъга и радост, самочувствие и сдържаност, веднага се отразяват на тялото ни.

Човек не зависи от околната среда и обстоятелствата. Той може да следи и да ги променя в зависимост от своите способности, характер, мисли и добри дела.

Можете да създадете съдбата си отвътре, с мисли и действия, твърди Шри Свами.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.