Невероятни трикове с брашно (I част)

0
350

Дори не сте предполагали колко полезни приложения може да има този продукт

 

брашно
Дори не сте предполагали колко полезни приложения може да има този продукт

Едва ли има домакиня, която да не разполага с брашно в кухнята си.

То несъмнено е един от продуктите, които почти всички имаме у дома. Обикновено се използва за приготвянето на различни печива, сладкиши, палачинки и др. Едва ли обаче сте предполагали за тези невероятни трикове с брашно.

Оказва се, че то е един от най-подценяваните продукти. То има редица практични приложения, които могат да са ни от огромна полза у дома. Брашното може не само да ни спести доста средства, а и сериозни главоболия.

В следващите редове ще ви разкрием за какво още можете да използвате добре познатото брашно:



Отрова за мравки
Всеки е наясно с факта, че мравките са много работни, но това далеч не означава, че би ви било приятно, ако плъзнат из дома ви. Ако поради някаква причина това се е случило обаче, на помощ идва брашното.

Учените са категорични, че мравките, както и останалите пълзящи насекоми, ненавиждат брашното. Те не само не харесват вкуса му, а и прахообразната му текстура. Ако го посипете на местата, откъдето излизат мравките, ще забравите за тях в най-скоро време.

Ще се изненадате за колко много неща може да ви е от полза

Дори да изпитвате съмнения по отношение на ефективността на този метод ви съветваме да опитате. Определено няма да съжалявате.

Срещу вредители по растенията
Появата на листни въшки или миниатюрни буболечки, е един от най-големите кошмари на градинарите и любителите на стайните растения. Тези гадини изяждат листата за раз време. За да се избавите от тях, е достатъчно само да поръсвате ежедневно листата на растенията с брашно. Повтаряйте тази процедура до момента, в който вредителите изчезнат напълно.

Проблемна кожа
Никак не са малко хората, които са принудени да се справят с проблемна кожа. Обикновено кожните проблеми са в резултат на неадекватна грижа за кожата. Разбира се върху вида й оказват влияние и редица други фактори, които биха могли да предизвикат различни видове раздразнение или пък акне.

Колкото и да не ви се вярва, този обикновен продукт брашното, е в състояние да ви помогне да се избавите от неприятното акне. За целта е нужно да смесите равни количества мед и брашно. Получената каша нанесете върху проблемните зони и изчакайте, докато започне да засъхва. След това отмийте с топла вода. Повтаряйте процедурата до пълното отшумяване на проблема.

Със сигурност всеки един от тези трикове, ще ви е от полза. Колкото и да не ви се вярва, брашното наистина действа безотказно при решаването на гореспоменатите проблеми, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.