Този изпитан трик ще ви избави за раз време от колорадските бръмбари

0
984

Добре е да сте наясно с тънкостите на зеленчукопроизводството

 

колорадските бръмбари
Добре е да сте наясно с тънкостите на зеленчукопроизводството

Няма никакво съмнение, че всеки, който се е занимавал със земеделие, дори и чисто любителски, се е сблъсквал отблизо с колорадските бръмбари.

Излишно е да поясняваме, че тази гадна напаст може да остави картофите ви без едно листо или стебло. При все, че не са големи на размер, те несъмнено са истинска напаст, която може да докара до ужас всеки зеленчукопроизводител.

Факт е, че ако не вземете навременни мерки за унищожаването на този вредител, той ще опропасти реколтата ви. Въпреки, че всеки е наясно с вредите от колорадските бръмбари, зеленчукопроизводителите, отглеждащи продукция за лична употреба, не желаят да използват препарати от агро аптеката, тъй като са силно отровни.

Всеки е наясно, че спестяването на всяка една доза химия, би се отразило благотворно на здравето. В този ред на мисли ще ви представим ефективно средство, което ще ви помогне да се избавите гарантирано от колорадските бръмбари.



За да си приготвите в домашни условия това средство за унищожаването на неприятната напаст, са ви нужни следните продукти:

10 литра вода
1 пакет горчица на прах
100 мл оцет 9%

Първото, което трябва да направите, е да изсипете пакета горчица в малко от общото количество вода и да я разбъркате добре. Целта е да се получи гладък разтвор, без наличието на бучки. Накрая разтворете получената смес в останалата част от водата и добавете оцета. Разбъркайте добре всички продукти. Вече имате отлично средство за борба с колорадските бръмбари, което по никакъв начин няма да навреди на здравето ви, защото не съдържа химия.

Това средство ще ви избави гарантирано от неприятната напаст

Единственото, което ви остава да направите, е да напръскате с получената смес картофите. Няма да е нужно да чакате много време след обработката им, за да се избавите от неприятната напаст. Ще забележите, че колорадските бръмбари не само започват да изчезват, а и няма да се появят нови, които да унищожат продукцията ви.

И след като отворихме темата за градинарството, е добре да ви запознаем и с най-добрите съседи по леха.
Ето ги и тях:

Царевица, тиква и грах
Царевицата ще поддържа граха, който пък на свой ред ще насити почвата с азот. Тиквата пък ще се заеме със задачата да не позволява на плевелите да израснат.

Моркови и лук
Лукът освобождава веществото алицин, което пък пази морковите от вредители. Това се дължи на факта, че веществото притежава инсектицидно и фунгицидно действие.

Босилек и домати
Имат нужда от едно и също поливане и почва. Освен това гъсениците, които често нападат доматите, не понасят аромата на босилек. Не на последно място, доматите ще бъдат много по-вкусни, ако растат в близост до храст босилек, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.