Топ приложения на добре познатия аспирин

0
658

Оказва се, че е истински вълшебник

 

аспирин
Оказва се, че е истински вълшебник

Вероятно всеки от вас има поне по един блистер аспирин под ръка. Разбира се в това няма нищо лошо, дори напротив.

В следващите редове ще ви разкрием някои от топ приложенията на добре познатия аспирин, който присъства във всеки дом.

Всеизвестен е фактът, че още от древни времена салициловата киселина се е използвала за успокоение на силна болка. В днешно време аспиринът се използва за лечение на сърдечни проблеми, както и като превенция срещу тромбоза.

Ето и няколко интересни приложения на добре познатия аспирин:



Ухапвания от насекоми
Предвид, че времето вече се затопли, насекомите ще стават все по-настоятелни и досадни. Разбира се вече се появиха и досадните комари, които са в състояние да провалят и най-хубавия ден в живота ви. За да облекчите значително сърбежа от ухапване от насекомо, можете да използвате аспирин. За целта го втрийте директно на мястото на ухапването.

Акне
Можете да се справите бързо и лесно с неприятното акне, благодарение на салициловата киселина. Нужно е само да стриете няколко таблетки аспирин и да добавите малко вода, за да се получи кремообразна смес. Нанесете получената паста върху засегнатите места и я оставете да подейства за около десетина минути. Прилагайте тази процедура поне 2-3 пъти в седмицата и не след дълго неприятните пъпки и зачервявания ще изчезнат.

Той може да се справи с почти всеки проблем

Петна от пот
Петната от пот върху дрехите, са изключително неприятна гледка. Нужно е само да стриете няколко таблетки аспирин и да ги разтворите в чаша вода. След това навлажнете замърсената част със сместа и я оставете да подейства в продължение на няколко часа.

Пърхот
Досадният пърхот засяга все повече хора. Достатъчни са ви само две таблетки салицилова киселина и проблемът е решен. Стрийте ги на прах и ги добавете към шампоана, с който миете косата си. Използвайте го както обикновено и не след дълго проблемът ще изчезне.

Твърди мазоли
За да се избавите от твърди мазоли или загрубяла кожа на петите, е нужно да стриете пет таблетки салицилова киселина, които да смесите с ½ ч.л. мед и малко лимонов сок. Нанесете получената паста върху засегнатите места и увийте краката си в топла кърпа. Отгоре поставете найлонова торбичка. Отстранете компреса след десетина минути. Ще останете приятно изненадани от ефекта.

Кухненските прибори
С аспирина можете дори да лъснете до блясък кухненските прибори. Необходимо е да приготвите паста като смесите няколко стрити таблетки и малко вода. След това избършете посудата с нея и ще останете впечатлени от крайния резултат, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.