Изумително лесна и вкусна сиропирана баница с портокал

0
759

Тази сиропирана баница с портокал ще ви накара да ахнете

сиропирана баница с портокал
Няма да повярвате какво чудо е тази сиропирана баница с портокал

Предлагаме ви рецептата за страшно лесна и много вкусна сиропирана баница с портокал. Не е като обикновената, с която сме свикнали, но може и да я харесате дори повече. Защото е различна, сочна и много ароматна.

Трябват ни един пакет кори за баница, четири яйца, една чаша захар, едно пакетче бакпулвер, сто грама натрошени орехи, щипка сол, кората от един портокал.

А за сиропа си взимаме една чаша вода, една чаша захар, сока от два портокала.

Първо трябва да си вземем една купа и в нея да си разбием яйцата, заедно със захарта и с бакпулвера. Слагаме вътре и щипка сол. Разбъркваме добре.



После си добавяме натрошените орехи и настърганата вече кора от портокал като пак разбъркваме хубаво. Може да сложите и малко ванилия по желание.

След това си нарязваме корите за баница на колелца – направо така, както са завити и започваме едно по едно да ги добавяме в готовата смес. Постепенно ги добавяме и леко разбъркваме.

Готовата смес си я сипваме в една тавичка, на която сме намазали стените и дъното с олио или масълце. Пъхаме да се пече във фурната на температура от 220 градуса, докато се изпече добре.

Щом видим, че блатът е вече готов, вадим го от фурната и го оставяме настрани, за да изстине. През това време ние пък започваме да си правим сиропа за баницата.

Това става като сложим една тенджера на котлона и в нея си наливаме водата заедно със захарта. Разбъркваме ги хубаво и оставяме да заври.

След като заврат им добавяме сока от двата портокала и пак разбъркваме.

Две-три минутки по-късно си махаме тенджерата от печката и заливаме изстиналия вече блат с още горещия сироп. Фантастична и много уханна става тази баница, ще си оближете пръстите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.