Така се прави най-вкусния и лесен солен кекс

0
984

Този лесен солен кекс е наслада за небцето

лесен солен кекс
Най-вкусния и лесен солен кекс, който сме правили

Предлагаме ви рецептата за най-вкусния и лесен солен кекс. Да знаете, че пръстите ще си оближете с него и направо може да вечеряте.

С чаша кисело мляко ще се получи перфектно. А за закуската няма да говорим, тя е повече от ясна.

Трябват ни пет яйца, една чаша кисело мляко, половин чаша олио, едно пакетче бакпулвер, 150 грама натрошено сирене, три кренвирша или шунка, няколко нарязани маслинки, чаша и половина брашно, сол на вкус.

Първо трябва да си вземем една купа и в нея да си разбъркаме яйцата, заедно с киселото мляко и с бакпулвера. Слагаме си после към тях олиото и пак разбъркваме.



Идва ред да си добавим брашното като не спираме да бъркаме сместа, докато стане хомогенна. Нарязваме си кренвиршите или шунката, както и маслинките на колелца. Сиренето пък си го натрошаваме.

Ако ни е достатъчно солено сиренцето, не слагаме още сол, но всичко зависи от вкуса и предпочитанията ни.

Тези нарязани продукти, както и сиренето, си ги добавяме в купата при основната смес, която сме разбъркали. Отново разбъркваме, за да може съставките да се разнесат равномерно навсякъде.

Сместа за соления ни кекс е вече съвсем готова и ни трябва една тавичка, чието дъно намазваме с олио. Може да сложите просто хартия за печене, както предпочитате.

Изсипваме си вътре сместа и я пъхаме да се пече във фурната на температура от 220 градуса. Печем докато кексът ни е напълно готов, може да го проверявате с клечка за зъби.

Става страшно вкусен и е идеален за закуска, но и за лека вечеря с кисело мляко. Сигурни сме, че много ще ви хареса.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.