Николай Бареков изригна след изборите: Българите в чужбина са мазохисти, жертва на Стокхолмския синдром!

0
374

Николай Бареков не е доволен от резултатите от изборите за евродепутати, които бяха проведени вчера. Той го потвърди недвусмислено в социалната мрежа.

Партията на ГЕРБ се оказа с най-висок вот след вчерашните избори, но не и за българите в чужбина. Там спечели Демократична България, която е наследницата на легендарното СДС.

Николай Бареков
Николай Бареков изригна след изборите

ГЕРБ обаче се нарежда на второ място по гласове, идващи зад граница. Това накара Николай Бареков, който от години показва ненавист към Бойко Борисов и компания, да избухне.

„Българите в чужбина явно искат господин Костов пак да ги управлява и пак да могат да имигрират спокойно на Запад (бягайки от кочината) в търсене на повече мангизи и евроатлантически ценности. А щом ГЕРБ е втора сила за българите в чужбина – явно те са мазохисти или жертва на Стокхолмски синдром. Жалко.“ – написа бившият журналист във Фейсбук.

Той обаче оспорва и достоверността на изборите. От дълго време се твърди, че резултатите се фалшифицират, но засега няма нищо доказано.



„Като изключим мъртвите души и гласуващите умрели, купените гласове, негласувалите, гласувалите против всички и за загубилите – “спечелилите” мандат 17 евродепутати от 5 партии и коалиции заминават за Брюксел с доверието на по-малко от 10% от българския народ. На тяхно място бих се срамувал, че ще спечелят по 1 милион евро за следващите пет години на гърба на един омерзен и погубен от политиците си народ.“ – написа Бареков.

Ето какво написа още за българите в чужбина:

„Извинявам се за прибързаните изводи за диаспората в чужбина. Всъщност 28% на ДБ зад граница са цифром и словом 6 хиляди души. Горе-долу едно средно голямо село. Общо гласували българи в чужбина за всички партии – около 18-20 хиляди, колкото една махала на Кърджали. Това прави 0,1-0,9% от нашите над 2 милиона икономически емигранти, в тч и служителите по посолствата ни. Оглушителна присъда с омерзение от българите в чужбина за цялата ни провалена политическа класа!“

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.