Внимание! Консумацията на тези продукти привлича комарите като с магнит

0
467

Избягвайте тези храни и напитки, ако не искате да ви тормозят постоянно

 

комарите
Избягвайте тези храни и напитки, ако не искате да ви тормозят постоянно

Едва ли има човек по нашите ширини, а и не само, който да не е наясно с това каква напаст са комарите.

Те са в състояние да развалят и най-прекрасния момент, който сте планирали дълго време и за който сте положили неимоверни усилия.

За да избегнете неприятната среща с комарите, трябва да сте наясно, че не е добра идея да консумирате някои продукти през лятото. Този съвет важи с пълна сила, особено в случаите, когато сте на открито.

В противен случай няма да можете да се отървете от досадните кръвосмучещи гадини. В резултат на проведени редица изследвания, учените най-после успяха да установят кои хора най-често попадат под атаката на комарите.



Експертите твърдят, че кръвосмучещите гадини най-често биват привлечени от любителите на сладкото и бирата.
Освен това истинска наслада за тях, е и кръвта на спортистите. Истината е, че по време на тренировките им, се освобождава млечна киселина, която ги привлича като с магнит.

Що се отнася до любителите на сладко и на студена бира в летните вечери, то трябва да сте наясно, че не е добра идея да хапвате (пийвате) тези екстри на открито.
С това обаче далеч не се изчерпват групите хора, привличащи комарите.

Колкото и невероятно да ви звучи, това е самата истина

Учените са установили, че хората с наднормено тегло, също са истинско пиршество за гадините, смучещи кръвчица. Този факт също си има своето логично обяснение. Пълните хора отделят повече въглероден диоксид, който привлича неустоимо комарите.

Никак не е трудно да визуализирате ухапванията от комарите, тъй като те оставят по кожата зачервявания в центъра на които има розови мехурчета с формата на капка или кръг.
Известен е фактът, че след като потъркате мястото, то ще се зачерви още повече. Това се дължи на попадането на слюнката на комара в околните тъкани, което засилва реакцията. Не е изключено ухапването да предизвика алергична реакция с оток.

Бихте могли да се справите бързо и лесно с неприятните последствия, ако натъркате засегнатото място с листо от черен бъз или намачкан живовляк. Те не само ще дезинфектират мястото, а и ще предотвратят подуването.

Има и друг начин да се справите със сърбежа и зачервяването от ухапване от кръвосмучещите гадини. Достатъчно е да натриете леко кожата с памучен тампон, напоен в разреден амонячен спирт. За целта ви е нужно да добавите 1 с.л. амонячен спирт към 3 с.л. вода.
Можете да предотвратите последващите реакции, ако третирате мястото с памучен тампон, натопен в разтворена във вода сода бикарбонат, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.