Няколко съвета, които ще са ви от полза при избора на ягоди от пазара

0
447

Не се подлъгвайте по изкусителния им вид

 

ягоди
Не се подлъгвайте по изкусителния им вид

Не са много хората, които отглеждат ягоди в собствената си градина.

Повечето от нас се снабдяват с този вкусен и ароматен плод от пазара. Няма никакво съмнение, че примамливите червени ягоди, са един от най-предпочитаните плодове пред пролетно-летния сезон.

Експертите разкриват кога е най-добре да започнем да консумираме ягоди, за да сме сигурни, че ще извлечем максимална полза от тях, както и по какъв начин да се снабдим с качествени плодове.

Медиците алармират, че ранните ягоди, са пълни с нитрати. В този ред на мисли, не би било никак полезно да заложите на консумацията им. Не само, че ще ви струват скъпо, а и ще си хвърлите парите на вятъра. Имайте предвид, че нитратите могат да предизвикат натравяне на организма и изобщо не са за подценяване.



Експертите са категорични, че реалният сезон на ягодите започва към средата на месец юни.
Въпреки това, дори и тогава този вкусен плод, трябва да се добавя изключително внимателно към менюто, особено при малките деца.

Експертите препоръчват да се снабдявате с ягоди само от местата, предназначени за официална търговия. При това преди началото на сезона им, те трябва да присъстват в менюто ви най-много веднъж седмично.

Бъдете особено внимателни с този вкусен плод

Медиците напомнят, че ягодата е сериозен алерген и съдържа в състава си различни видове плодови киселини, които предизвикват дразнене на лигавиците.

Ето на какво трябва да обърнете внимание при избора на ягоди от пазара:

Вкус
Не се подлъгвайте само по изкусителния външен вид. Вероятно сте попадали на изключително апетитни на пръв поглед ягоди, които в крайна сметка са зелени и кисели. За никого не е тайна, че търговците често пъти прибягват до употребата на бои, за да направят плодовете по-привлекателни за окото.

Висококачествените плодове са вкусни и ароматни, в противен случай не си струва да ги купувате. За да сте сигурни, че не сте направили грешен избор, задължително опитайте една ягода.

Структура
Семчиците на ягодите не трябва да са тъмни, а опашката им не трябва да е суха. При висококачествените плодове дръжката трябва да се отделя с лекота. Зрънцата задължително трябва да са потънали в пулпата. В случай, че ягодите са твърде ярки на цвят, то те със сигурност съдържат солидно количество химикали. Ако пък са много големи, съдържат солидно количество вода, освен различните торове.

Външен вид
Имайте предвид, че ако ягодите изглеждат като нарисувани с фотошоп, няма начин да са естествено отгледани. Няма съмнение, че съдържат много нитрати и химикали покрай множеството обработки, на които са подложени. Не на последно място, ягодите не трябва да имат лъскава повърхност, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.