Петър Волгин отказва да признае провала на БСП

0
324

Петър Волгин не смята, че партията, на която симпатизира, се е провалила в евроизборите. За да подкрепи това свое твърдение, дава примери със случилото се в чужбина.

За никого не е тайна, че Петър Волгин е ориентиран към БСП. Ето защо журналистът не желае да се признае за победен в изборите, въпреки че Коалиция за България остана на 6% зад ГЕРБ.

Петър Волгин
Петър Волгин не се счита за победен

„В някои от най-важните европейски държави – Великобритания, Италия, Франция – печелят антисистемните партии. Така че критичното отношение към брюкселския истаблишмент изобщо не е намаляло. Напротив. Засилва се. И това е нормално. Много европейски граждани категорично не искат някакви анонимни еврочиновници да решават съдбата на държавите им.“ – написа Петър Волгин във Фейсбук.

Очевидно журналистът се обръща към чужбина, за да покаже, че в България социалистите все още имат огромно влияние. Дали е така, е въпрос на гледна точка.

„Нишан, ти много-много не се обаждай, щото партията Брекзит отвя статуквото във Великобритания като по учебник. Като под статукво разбирам не само политиците, а и обслужващите ги журналисти и анализатори:)))))“ – отговаря Волгин на коментар под своята публикация.



„Ако под консервативно ляво разбираш БСП, доста добре се представи. Взе 25 %. А аналогът на БСП във Великобритания – Лейбъристката партия, колко взе – 14 % Кой е провалилият се, според теб?“ – пише още журналистът.

Въпреки неговите твърдения, в БСП не са никак доволни от резултатите и доказателство за това е, че мястото на лидера Корнелия Нинова започва да се клати. Днес в 14:00 ч. ще има заседание на партията, на което ще се реши кой ще я води за в бъдеще.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.