Най-лесната и вкусна баница е пред вас (става за нула време)

0
497

Тази вкусна баница е по-лесна и бърза от всяка друга

вкусна баница
Уникална става тази скоростна и вкусна баница

Предлагаме ви рецептата за най-лесната и вкусна баница, която сте правили. Толкова апетитна и мекичка става, че се топи в устата. А се прави за нула време и винаги се получава перфектно.

Трябват ни шест яйца, един пакет кори за баница, 400 грама сирене, половин кофичка кисело мляко, олио, една чаша газирана вода, щипка сол.

Първо трябва да си вземем готовите кори за баница и така, както са си завити на руло, да ги нарежем. Режем ги на колелца с дебелина около един сантиметър.

Ще ви се получат лентички, които трябва да разделим една от друга. Оставяме ги после настрани, за да се захванем с плънката за баничката ни, която става просто фантастична.



Взимаме си една купа и в нея си разбъркваме яйцата, заедно с киселото мляко и с малко сол. Слагаме си вътре газираната вода и пак разбъркваме всичко.

Сиренето си го натрошаваме отделно, но не го добавяме към яйчената смес. Взимаме си една тавичка и на дъното й слагаме малко олио, за да не ни загаря баничката.

Половината от лентичките от корите ги разпределяме на дъното на тавата и ги поръсваме с олио. Заливаме ги после с половината от яйчената смес. Чак отгоре идва ред на сиренето, което поръсваме.

Върху натрошеното сирене идва ред да сложим останалата част от лентичките. Пак ги поръсваме с олио и им слагаме от яйчената смес. Отгоре наръсваме и останалото сирене.

Пъхаме баницата да се пече във фурната на температура от 200 градуса, докато стане готова и получи онази златиста и така любима коричка. А после я сервираме на трапезата и сладко си я хапваме.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.