Така се прави майсторска пържена панирана риба (топ рецепта)

0
382

Тази пържена панирана риба е истинско кулинарно творение

пържена панирана риба
Страхотна става тази пържена панирана риба, уникална рецепта

Предлагаме ви рецептата за майсторска пържена панирана риба. Всеки, на когото я сервирате, ще ахне и ще си оближе пръстите. А вие ще си заслужите овациите като страшни кулинари. Горещо ви я препоръчваме.

Трябват ни 400 грама филе от риба, две яйца, брашно за овалване, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си поръсим филето от рибата с черен пипер и сол на вкус. Натъркваме леко подправките в него с ръце, за да се натрие хубаво и да останат по месцето.

След това си нарязваме рибното филе на парчета с големина по наш избор. Взимаме си една чинийка и в нея си разбъркваме яйцата. В друга чинийка слагаме пък брашното за овалване.



Поставяме си едно тиганче на котлона и в него наливаме олиото. Започваме да си панираме рибното филе като взимаме всяко от парчетата рибка и го овалваме първо в яйцето от всички страни.

След това хубаво си го овалваме и в брашното, а после го връщаме за овалване пак в яйцето. Така панираните рибни парченца си ги слагаме във вече нагорещеното олио на тигана.

Запържваме ги хубаво като гледаме да е равномерно и от двете страни, докато получат апетитен кафеникав загар. Вече готови, изпържените филенца ги слагаме в една голяма чиния или плато и ги сервираме на трапезата.

Можем да ги поднесем с пресен магданоз и задължително с пресен лимон отгоре, който всеки да си изстиска върху рибата. Без лимончето тази рецепта ще е само наполовина изпълнена, страхотно върви с него.

Както виждате, много е лесно – бързо, експресно и винаги се получава отлично. Няма начин да объркате и да се изложите, затова може да го направите и за гостите си. Ще останат доволни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.