Слави Трифонов изригна срещу БСП: Нямат моралното право да говорят!

0
342

Слави Трифонов не подбира партиите, срещу които да избухва. Този път го отнесе БСП, Дългия не подмина важни въпроси от финансов характер в управлението на България.

Хайде, кажете ми сега, че това не е върховно лицемерие – заради незаконно завишените държавни субсидии за партиите, точно БСП да иска оставката на финансовия министър Горанов.

Слави Трифонов
Слави Трифонов бесен на БСП

След краха на евроизборите, БСП нямаше друг ход, освен да се върне в Парламента. И за да не са съвсем оклюмали при влизането в Народното събрание, на депутатите от БСП им трябваше силно мотивиран повод за завръщането. Избраха си да използват чувствителната за българското общество актуална тема за партийните субсидии и да поискат оставката на Горанов, раздал над 6,5 милиона лева повече на партиите през 2018 г.

Този повод за завръщане на БСП в Парламента щеше да звучи убедително, ако обаче същата БСП не беше част от дългогодишната афера с партийните субсидии.

По отношение на партийните субсидии БСП само трябва да мълчат и да връщат пари.
Всъщност, за субсидиите БСП трябва да мълчат, както мълчаха при въпроса: “КОЙ предложи Пеевски?” А защо трябва да мълчат?



Защото КОЙ си трайка, че са получили неправомерно над 2 милиона лева повече партийна субсидия за миналата година? Е, как КОЙ? БСП. Тия 2 милиона не са ги видели ли, к’во?
А КОЙ прие държавната субсидия да скочи от 1 лев и 50 стотинки на 12 лв. за получен глас? Е, как КОЙ? БСП. С премиер Сергей Станишев.

Припомням – драстичното увеличаване на партийната субсидия се случва през 2009 г., в края на мандата на Тройната коалиция (БСП-НДСВ-ДПС). Преди това увеличение, за 7 години всички партии са получавали средно 7 млн. лв. на година. След увеличението партиите започват да получават между 40 и 50 милиона лева на година! Пари, които, както знаем, започват да се трупат на влог.

Освен това, когато БСП искат оставката на Горанов, трябва да знаят и следното:

По време на Тройната коалиция, когато БСП управляват, финансов министър е Пламен Орешарски. По каква формула мислите, че е определял партийните субсидии Пламен Орешарски? По каква? А? Как мислите? Да, по същата формула, по която е работил и Горанов – използвал е всички действителни гласове – гласовете за партиите, имащи право на субсидия, гласовете за партиите под 1% и гласовете за независимите кандидати.

Ето за пример 2008 г. Всички действителни гласове на последните парламентарни избори през 2005 г. са
3 648 176. Умножени по 4,40 лв., колкото е субсидията на получен глас тогава, това прави
16 051 974 лв. и 40 стотинки. А Министерството на Орешарски е раздало на партиите 16 051 995 лв. Даже мистериозно отнякъде са добавени 20 лв. и 60 ст. Коледната добавка на един угнетен български пенсионер, впрочем.

Така че БСП, а и всички останали партии, нямат никакво морално право да говорят за партийните субсидии. Защото всички са в кюпа.

Ако някой трябва да иска справедливост и възмездие, то това са българските данъкоплатци, и най-вече онези над 3 милиона и половина българи, гласували на националния референдум за партийната субсидия. А те рано или късно ще поискат справедливост и възмездие. И ще победят.“

Източник: Фейсбук

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.