Ето кой и защо НЕ трябва да консумира ягоди (I част)

0
272

Ягодите са истински природен еликсир

 

ягоди
Ягодите са истински природен еликсир

Предвид, че се намираме в началото на сезона на вкусните и ароматни ягоди, вероятно мнозина от вас вече точат зъби как доволно ще си хапнат от тях.

Сочните ягоди, са едни от първите летни плодове и вероятно това е и една от причините, поради които им се нахвърляме почти като невидели.

Освен това след дългата и изтощителна за организма зима, се нуждае от витамини. Поради тази причина се нахвърляме на първите летни плодове и приемаме от тях в доста солидни количества. Малко хора обаче знаят, че ароматните ягоди далеч не са полезни за всички.

В следващите редове ще ви разкрием колко полезни могат да бъдат те за някои и колко категорично неприемлива храна, са за други.
Запознайте се с това кой може и кой НЕ трябва да консумира ягоди.



Ползи от ягодите:

Благодарение на състава си, ягодите са с мощни антибактериални и противовъзпалителни свойства. При умерена консумация те оказват лечебен ефект върху организма като подпомагат обмяната на веществата и подобряват значително функцията на вътрешните органи.

Поради високото съдържание на салицилова киселина, те действат разреждащо на кръвта, което означава, че предотвратяват образуването на тромбове. На свой ред това намалява значително натоварването на сърцето.

В ягодите се съдържат и витамин С, калий, фибри и полифеноли, които инхибират усвояването на холестерола в червата. Това е от изключителна важност за нормалното функциониране на съдовете.

Тези плодчета не са полезни за всеки

Съдържанието на витамин С в пет ягоди със среден размер, е по-голямо от това на един голям портокал. Другото полезно свойство на този вкусен и ароматен плод се обуславя от високото съдържание на витамин В6 (познат като фолиева киселина). От този витамин се съдържа много по-високо количество в ягодите, отколкото в малините и гроздето.

Ягодите стимулират организма да поднови клетките значително по-бързо и активират обмяната на веществата. Казано с други думи, те са абсолютен еликсир на младостта.

Благодарение на съдържащите се в тях полизахариди и органични киселини, те нормализират състава на чревната флора. Пектинът в тях действа ефективно срещу запек.

Ягодите подпомагат разграждането на мазнините и нормализират нивата на кръвната захар. Не трябва да се пропуска и факта, че в тях се съдържат минимално количество калории.
Интересното е, че именно антоцианините (флавоноиди), отговорни за червения им цвят, помагат на организма да се справи с подкожната мазнина.

Това е и една от причините, поради които през последните няколко години диетата за отслабване с ягоди набра огромна скорост в Холивуд. Изпробвалите я твърдят, че в рамките на четири дни, можете да се избавите от два килограма с нея.

Виктория Бекъм например яде само ягоди три дни в месеца. Самата тя разкрива, че приема по 300 гр. ягоди на закуска, заедно с прясно или кисело мляко, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.