Ето кой и защо НЕ трябва да консумира ягоди (II част)

0
333

Добре е да ги избягват и хората с кариеси

ягоди
Добре е да ги избягват и хората с кариеси

В първата част на този материал ви казахме, че вкусните и ароматни ягоди, са изключително полезни, но в същото време има хора, които НЕ трябва да ги консумират.

В следващите редове ще ви запознаем с останалите им полезни свойства, както и кои са хората, които не трябва да консумират ягоди.

Ползи от ягодите:

Те са изключително полезни за кожата и поради тази причина се включват в редица домашни козметични маски. Ягодите имат избелващо действие върху кожата и освен това я правят по-еластична. Благодарение на антисептичните им свойства пък, с тях можете да се избавите бързо и лесно от неприятното акне.



Колкото и невероятно да ви звучи, този вкусен и ароматен плод подобрява настроението. Истината е, че съдържащите се в ягодите ароматни вещества, стимулират освобождаването на серотонин и по този начин повишават настроението. Антиоксидантният фисетин пък подобрява умствената дейност и паметта.

Неслучайно в голяма част от филмите за възрастни, ягодите са елементът, върху който доста се набляга. Истината е, че те оказват благотворен ефект и върху интимната сфера. Цинкът, съдържащ се в тях влияе върху хормона тестостерон, който е отговорен за регулирането на желанието за интимна близост. Съдържащите се в тях антиоксиданти също имат благоприятен ефект върху интимните функции.

Няма да е грешка, ако след всичко казано дотук заключим, че ползите от приема на ягоди за здравето, а и не само, са повече от страхотни. Истината обаче е, че това не означава, че този вкусен плод няма и противопоказания.

В никакъв случай не прекалявайте с количеството!

Кой НЕ трябва да консумира ягоди:

Ако сте в очакване на бебче, е добре да проявите много голямо внимание при избора и консумацията на ягоди. Те обикновено се отглеждат с химикали. Ако много ви се ядат ягоди, то най-добре е да заложите на домашно отгледани такива.

Те не се препоръчват и за кърмещите дами, тъй като са алергичен продукт. Поради тази причина е добре да се откажете напълно от тях в периода на кърмене, за да не предизвикате алергия у бебето.

Ягодите не трябва да се приемат и от деца до 3-годишна възраст, тъй като са изключително силен алерген. Освен това има и риск от хранителни разстройства и отравяне, тъй като детският организъм е силно чувствителен към наличието на химии.

Този плод не е за вас, ако страдате от бъбречни проблеми. Има голям риск консумацията му да увеличи опасността от появата на камъни.

Ако страдате от гастрит и пептична язва, също трябва да забравите за ягодите. В тях се съдържа голямо количество оксалова и салицилова киселина, която дразни стомашната лигавица. Многобройните семки пък предизвикват дразнене на стомашните стени.

Не консумирайте ягоди, ако приемате медикаменти на основата на енаприл, тъй като това води до допълнителен стрес за бъбреците.

Хората, страдащи от кариес също трябва да ги избягват, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.