Търсете тези знаци върху етикета! Ето защо са толкова важни

0
577

Върху етикета винаги можете да откриете изключително важна информация

 

етикета
Върху етикета винаги можете да откриете изключително важна информация

Винаги ли поглеждате етикета на стоките, когато пазарувате в магазина? Едва ли.

Истината е, че върху етикета можете да откриете изключително важна информация.

Дори и да поглеждате етикета, вероятно това, на което обръщате най-голямо внимание, е съставът на храните. Едва ли обаче поглеждате специалните символи, както и на оформлението на етикета.

А трябва! Ето защо:



Много добре би било да откриете върху етикета буквата U, оградена в кръгче. Този символ се нарича ехшер или екшер. Ако го видите върху опаковката, това гарантира, че продуктът е кошерен (чист). Компаниите преминават през изключително строги тестове, преди да получат правото да маркират етикетите си с този символ.

Освен това той е гаранция, че цялото оборудване от производството на продукта, е почистено идеално. Дори да са били използвани едни и същи машини за производството на няколко продукта, то те са били идеално почистени между различните процедури.

Хората, които искат гаранция, че приемат само чиста храна, задължително търсят този знак на етикета. Той е от особена важност за хората, които имат алергия или непоносимост към дадени продукти. Спортистите също купуват предимно храни, върху чийто етикет е изобразен този знак.

Не подценявайте информацията върху етикета

В световен мащаб не са никак малко производителите, сертифицирани за производството и продажбата на такива продукти. Най-разпространеният знак е U OU (Ortodox Union). Той може да се срещне върху продуктите на редица известни марки, присъстващи на трапезата ни почти ежедневно. Ако се вгледате в етикетите, със сигурност ще забележите знака, който сте пропускали досега.

Това към кой тип принадлежи даденият продукт, можете да установите по малката буква, намираща се от дясната страна на знака.

Ето какво означава всеки един от тях:

OU – не съдържа месо или мляко, което означава, че продуктът е неутрален
OU-D – млечен продукт
OU-M (OU-Glatt) – съдържа месо и месни суровини
OU-F – с рибни съставки

Продуктите, върху чиито етикет можете да откриете някой от тези символи, могат спокойно да се използват от хора с алергия към мляко или месо. Тези храни са чисти и са прекрасно допълнение към вашата диета за отслабване или пък към режима на хранене на хората, спортуващи активно или занимаващи се професионално със спорт.

Разбира се всички тези знаци са и от огромна важност за всички онези, които искат да са сигурни какво купуват и респективно какво консумират. Те са гаранция, че купувате храни или напитки от висок клас.

Още утре се вгледайте в етикетите и се убедете, че купувате наистина качествена храна, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.