И тази година приказното цветно чудо се случи (+видео)

1
682

По традиция, наложена от столетия, във втората събота на юни се празнува държавният рожден ден на краля или на кралицата. Днес в Лондон трицветното чудо е за кралица Елизабет Втора

чудо Лондон рожден ден на кралицата
Трицветното чудо днес в Лондон за държавния рожден ден на кралицата

Втората събота на юни се предполага, че времето ще бъде топло и слънчево.

То ще позволи на жителите и гостите на града да излязат на булевард Мал, за да видят кралицата на живо.

И днес времето беше слънчево в Лондон. Имаше вятър, но той не попречи рожденият ден на кралицата да се получи много добре.

По традиция се провежда ежегоден военен парад. Има страшно много коне.



Парадът се осъществява на голям плац, до който се стига през една пресечна улица на булевард Мал.

Кралските особи пътуват в каляски. Така както се е случвало няколко века по-рано. Последна идва кралицата. Тя е предвождана от духов оркестър на коне. Днес херцогиня Мегън, която по принцип е по майчинство, направи изключение и присъства на военния парад. Така изрази своето уважение към кралицата.

След като премине парадът, кралските особи в обратен ред се връщат обратно в Бъкингамския дворец.

Последна се прибира кралицата. Семейството я чака горе на големия балкон. След това те се прибират, за да излязат заедно с кралица Елизабет Втора. Докато са на балкона в небето летят изтребители. Те изпускат червен, бял и син пушек. Това са цветовете на британското знаме.

Гледката е вълнуваща! В началото от всичките 9 изтребителя излиза само бял пушек и в един момент започва да се появява цветният.

Докато поданиците чакат кралицата да излезе на балкона, те се придвижват по булеварда към Бъкингамския дворец. Образува се море от народ.

След като самолетите приключат своето цветно шоу – чудо, официалната част приключва.

Появата на кралица Елизабет Втора в каляска сред хората е един от начините на британското кралско семейство да поддържа духа на национализма в тяхната страна. Символ на английската национална гордост и национална принадлежност.

Достолепната възрастна кралица е лицето на английските традиции. Хората я възприемат като гарант за тяхната сигурност и спокойствие.

 

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.