Доц. Сираков, който извърши уникална мозъчна операция на дете, получи световно признание

0
537

Доц. Сираков и още само 35 лекари от чужбина получиха подобно  признание. Операцията, която извърши на мозъка на малко дете е ултра сложна

доц. Сираков
Доц. Сираков

Дипломата, която доц. Сираков получи го отличава като изключителен професионалист в сферата на  ендоваскуларното лечение на най-сложните мозъчно-съдови заболявания.

Доц. Сираков е положил 2-дневен изпит, за да получи тази безценна диплома.

Първият ден е проведен теоритичен изпит. Имало е въпроси и тест за решаване.

През втория ден са проведени практически изпити пред комисия от 7 члена.



С тази диплома доц. Станимир Сираков има право да извършва операции в най-големите и реномирани клиники в Европа. Там, където се извършват подобни сложни ендоваксуларни интервенции.

Доц. Сираков даде интервю днес в предаването „Тази събота“.

Той обясни, че вече е признат невроинтервенционалист в цяла Европа. Но той категорично няма да напусне България.

Продължава да работи в София в клиника „Свети Иван Рилски“ както до сега.

Клиниката е подала документи за международна акредитация. Когато я получи  УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ще стане един от акредитираните центрове в Европа, в които се провеждат обучения за невроендоваскуларни процедури.

доц. Сираков
Доц. Сираков показва своята диплома

Когато това се случи,  клиниката ще бъде единствената в цяла Източно Европейски. Това ще се превърне в огромно постижение както за българската медицина, така също и за българските пациенти.

Името на доц. Сираков стана известно със сложната операция, която извърши на малко дете. За нея получи „Медицински Оскар“.

Доц. Станимир Сираков е председател на Българското дружество по интервенционална рентгенология. Той е ръководител на сектора за „Интервенционална рентгенология“ в отделението за образна диагностика при УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ в София. Ръководител е на Референтния център по Мозъчно-съдови заболявания при УМБАЛ „Свети Иван Рилски“.

Специализирал е при водещите специалисти по Европейска интервенционална рентгенология. Това са проф. П. Боснякович от Сърбия, проф. Ж. Море от Франция и проф. Ш. Монайе от Франция, каза изявеният лекар.

Доц. Сираков пръв въвежда в България  АВМ – ендоваскуларно лечение на артериовенозни малформации.

От началото на 2019 г. до сега  с екипа  от  Референтния център по мозъчно-съдови заболявания при УМБАЛ „Свети Иван Рилски” доц. Сираков е извършил 17 операции на артериовенозни малформации (АВМ). Повече от 90 мозъчни аневризми са били третирани по ендоваскуларен метод.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.