Не вярвайте на тези митове за здравословен живот (II част)

0
613

Не забравяйте, че всеки организъм е индивидуален

 

здравословен живот
Не забравяйте, че всеки организъм е индивидуален

В първата част на този материал ви запознахме с някои от митовете за здравословен живот.

Вероятно сте си направили извода, че не трябва да вярвате сляпо на всичко, което ви се казва, пък било то и съвети за здравословен живот.

Ето върху кои митове трябва да се замислите и да си отговорите на въпросите дали наистина трябва да им вярвате:

Мит №4
Само волята е отговорна за загубата на тегло
Често пъти хората, които имат проблеми с теглото, получават съвети да консумират по-малки количества храна. Преобладаващата част от обществото вярва, че загубата на тегло зависи основно от волята. Истината обаче е съвсем различна.



До голяма част виновник за това е генетиката, както и начинът на живот. Като се има предвид факта, че всеки човек е уникален, то задължително следва да ви бъде изготвена индивидуална диета, както и двигателен режим. Само така можете да сте сигурни, че те ще са подходящи точно за вас.

В този ред на мисли, ако искате здравословно отслабване, е нужно да се консултирате с лекар. Само специалист може да ви даде правилните насоки за справяне с излишните килограми като в същото време сте здрави и енергични.

Не забравяйте, че всеки организъм е строго индивидуален

Мит №5
Задължително правете ежедневни тренировки
Като изключим професионалните спортисти, този съвет никак не е добра идея.
Истината е, че ако прекалявате с тренировките във фитнес залата и не си давате почивка, ще навредите на мускулите си, тъй като ги лишавате от възможността да се възстановят.

За сметка на това можете да правите йога или пък сутрешни упражнения всеки ден. Можете да сте сигурни, че това наистина ще ви е от полза. Що се отнася до интензивните тренировки, учените препоръчват те да не надвишават пет часа седмично, ако се стремите към здравословен живот.

Мит №6
Добре е да пропуснете вечерята
Всички сме чували максимата, че човек трябва да изяде закуската си сам, да сподели обяда с приятели, а вечерята да я даде на врага си. Немалко хора я спазват и не вечерят. Съвременни проучвания обаче сочат, че ако постоянно прескачате вечерята, си правите много лоша услуга.

Истината е, че това води до сериозно забавяне на метаболизма, понижава се кръвната захар, кара ви да се чувствате нервни и отпаднали. За сметка на това компенсирате пропуснатата вечеря с обилни закуска и обяд.

Е, сами се досещате, че това е излишно. Много по-добре би било да заложите на лека и здравословна храна за вечеря. Зеленчуците в съчетание с протеини например, са чудесен избор. Те не само ще ви държат сити и жизнени, а и няма да се отразят негативно на фигурата ви, пише ezine.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.