Обработено по този начин месото ще стане божествено вкусно

0
2757

Дори и най-жилавото месо ще стане изключително крехко

 

месо
Дори и най-жилавото месо ще стане изключително крехко

Ако сте почитатели на месото, то несъмнено все някога сте попадали на доста жилаво и старо месо в магазина.

Е, не е нужно да се ядосвате или пък да бързате да го изхвърлите. Има лесен начин да превърнете дори и това месо в божествено вкусно. Няма никакво съмнение, че ще изчезне от трапезата в момента, в който го сервирате, а и всички ще си оближат пръстите.

За да не се изправяте пред сериозни затруднения, готвейки жилавото месо, е нужно да приложите лесен и изключително ефикасен трик. Той ви гарантира, че месото няма да остане твърдо, жилаво или сухо като подметка.

Този лесен метод ще окрехкоти и най-жилавото месо, при това само в рамките на 3-4 часа.
Няма нужда да го киснете дълго време в сложни за приготвяне маринати. Достатъчно е просто да оваляте всяко от парчетата месо в сода бикарбонат. След това завийте съда със стреч фолио и го приберете в хладилника. Оставете го там за 3-4, най-много пет часа.



Този трик наистина върши чудеса

След като го извадите от хладилника и непосредствено преди приготвянето му, го изтръскайте от содата и задължително го измийте. По този начин ще отстраните остатъците от содата бикарбонат. Няма никакво съмнение, че месото ще стане изключително крехко и ще се топи в устата, колкото и жилаво да е било преди това.

Ето и още няколко изключително полезни приложения на содата бикарбонат в кухнята:

– Тя е отличен заместител на бакпулвера. Трябва обаче да знаете, че преди да я добавите към останалите продукти, е нужно да я угасите в оцет.
– За никого не е тайна, че плодовете и зеленчуците, които купуваме от пазара, са обработени с всевъзможни препарати. За да ги почистите от всички тях, е нужно да ги измиете със сода бикарбонат. Няма да е грешка и ако след това ги оставите да покиснат в чиста вода, към която сте добавили 1 лъжица сода.
– Ако добавите 1 ч.л. сода бикарбонат към врящото пиле, ще ускорите значително процеса на приготвяне.
– Добавете една чаена лъжичка сода бикарбонат в тенджерата и когато варите боб. Така той ще е готов за по-кратко време и гарантирано ще омекне.
– Ако сте приготвяли риба и ръцете ви са се умирисали, достатъчно е само да ги измиете със сода бикарбонат и ще се избавите от неприятната миризма.
– Можете да намалите значително киселинността на ястия с домати като добавите малко сода бикарбонат към тях, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.