Лятно изкушение е този уникален печен пипер

0
1607

Този печен пипер става просто шеметна вкусотия

печен пипер
Невероятен става този печен пипер
Снимка: Gotvach.bg

Предлагаме ви рецептата за невероятно вкусен печен пипер със сиренце и още нещо, в който ще се влюбите от първата хапка. Просто фантастично е и винаги се получава превъзходно.

Трябват ни десетина червени чушки, четири лъжици олио, четири яйца, една чаша натрошено сирене, малко копър, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си измием и да си почистим чушките. След това ги изпичаме или на чушкопека, или във фурната. Щом са готови, си ги обелваме добре и махаме семената и дръжките им.

Взимаме си една тавичка и в нея слагаме три лъжици олио като хубаво ги намазваме на дъното, за да не ни залепва вкусотията при печенето. После си нареждаме чушките плътно една до друга. Съветваме ви да използвате от дебелите червени пиперки, за да стане по-вкусно.



Взимаме си след това една купичка и в нея си разбиваме четирите яйца заедно с щипка сол. Може да си разбиваме с вилица за по-лесно.

Сиренцето си го натрошаваме в една чиния като ни трябва една чаена чаша от него после. Това сирене, вече натрошено, го добавяме към яйчената си смес и пак разбъркваме.

Върху печения пипер си изсипваме сместа равномерно и обилно, слагаме и една лъжица олио. Пъхаме да се пече във фурната, която е предварително загрята на температура от 200 градуса.

Ястието се пече много бързо и става невероятно вкусно. Към края на готвенето го наръсваме отгоре и с малко ситно нарязан копър като го връщаме да се допече за още няколко минутки.

Такава лятна, лека и вкусна манджичка не сте яли, става и за уникално мезе към добро питие и компания. Сигурни сме, че ще останете повече от доволни от резултата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.