Няма такива вкусни подлучени картофи на фурна

0
4657

Тези подлучени картофи на фурна стават просто съвършени

подлучени картофи на фурна
Само ги вижте – невероятни подлучени картофи на фурна
Снимка: Gotvach.bg

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусни подлучени картофи на фурна. Веднъж да си боднете от тях и ще видите за каква кулинарна приказка ви говорим. Лесно и бързо се правят, а се топят в устата.

Трябват ни няколко големи картофа, една голяма глава лук, три скилидки чесън, пет лъжици олио, две лъжици оцет, лют пипер по желание, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим и да си нарежем на тънки шайби картофите. След това си счукваме скилидките чесън и ги смесваме заедно с две лъжици олио и две лъжици оцет. Тук е времето да добавим и лютия червен пипер ако желаем.

Разбъркваме си тази чеснова смес и с нея хубаво си омесваме картофите и вече нарязания на ситно лук. След като сме ги объркали добре, ги изсипваме внимателно в една тавичка.



Дъното й сме намазали с останалото олио като гледаме да разпределяме картофките на тънък пласт в тавата. Затова е по-добре тя да е по-широка. Наливаме им една чашка вода и ги подправяме със сол на вкус.

След това ги пъхаме да се пекат във фурната, която вече сме загряли на температура от 200 градуса и ги оставяме да се запекат за около 30-ина минутки. Трябва да добият онзи апетитен златист цвят.

Тези картофки стават страхотни и са идеално допълнение към месо или риба, но могат да се хапват и самостоятелно. Дори и шайбите да се начупят при сервирането, защото са тънки, не се тревожете – разкошни са и така.

Пръстите ще си оближете с тези уникално апетитни картофки, които са върхът на всяка трапеза. Дори понякога месото не ни се яде толкова, колкото сме им се наточили на тях.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.