Страшно вкусен огретен с гриловани зеленчуци (топ рецепта)

0
328

Този огретен с гриловани зеленчуци ще ви се услади неимоверно

огретен с гриловани зеленчуци Предлагаме ви рецептата за страхотен огретен с гриловани зеленчуци. Различен е от традиционния, който си знаем и е дори в пъти по-вкусен. Сигурни сме, че ще се превърне във ваше любимо ястие. Опитайте го.

Трябват ни един килограм пресни картофи, три зелени чушки, четири тиквички, 400 грама сирене, три яйца, 400 грама прясно мляко, 250 грама кашкавал, самардала, олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо си обелваме и измиваме картофите, а после ги нарязваме на тънки филийки. Посоляваме ги в една дълбока купа, за да си пуснат сока. Тиквичките си ги обелваме и измиваме също и ги нарязваме по дължина на тънки филийки.

В една дълбока купа се подправят със самардала и се слага олиото, овалваме ги добре. Измиваме си и си почистваме чушките от семките, а после ги разрязваме и ги гриловаме от двете страни на грила докато омекнат.



Така правим и с останалите зеленчуци като си ги гриловаме и от двете им страни. Махаме си сока от картофите и ги овалваме в олио и сол на вкус, а после също ги гриловаме.

Взимаме си един съд йенаглас и в него си нареждаме плътен ред от гриловани тиквички, след него и ред гриловани картофки. Може отново да им ръснете малко черен пипер и сол на вкус.

Върху тях си натрошаваме половината от сиренето, а чушките си ги нареждаме на един ред отгоре. Покриваме ги с нов ред картофи, върху който наръсваме обилно останалото сирене.

Завършваме тази вкусотия с плътен ред от гриловани тиквички. След това си счукваме яйцата в по-дълбока купа и добавяме към тях прясното мляко. С тази смес си заливаме зеленчуците и ги пъхаме да се пекат във фурната.

След като яйцата се стегнат, си поръсваме огретена с вече настъргания кашкавал и го връщаме обратно във фурната, докато се разтече апетитно. Чудото, което се получава след това, няма нужда от коментар – просто ще си оближете пръстите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.