Натурални средства за предпазване от комари (I част)

Едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че досадните комари са в състояние да провалят и най-приятния и запомнящ се момент, и да го превърнат в истински кошмар

0
820

Можете спокойно да заложите на някои етерични масла

 

комари
Можете спокойно да заложите на някои етерични масла

Едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че досадните комари са в състояние да провалят и най-приятния и запомнящ се момент, и да го превърнат в истински кошмар.

Факт е, че жегите вече започнаха да ни „нападат“ при все, че все още се редуват с дъжд. В такива ситуации хората, живеещи в големите градове, често пъти бягат сред природата. Но там за тяхно огромно съжаление се изправят пред друго предизвикателство – досадните комари.

Разбира се никак не е лошо да си осигурите глътка свеж въздух сред планината, на морето, а защо не и на пикник някъде наблизо. За да си позволите тази екстра обаче, трябва да се подсигурите срещу досадните комари, тъй като в противен случай ще превърнат изживяването ви в истинско изпитание.

За малките деца наличието на комари, е истинско мъчение, а не просто изпитание. Разбира се в търговската мрежа се предлагат редица репеленти. Те наистина са ефикасни, но в същото време истината е, че увреждат не само комарите. В този ред на мисли едва ли бихте искали да им се доверите.



Репелентите съдържат токсични вещества, в това число икаридин и DEET.
Втората съставка има характерен отличителен мирис, а употребата й оставя неприятното усещане за омазняване на кожата. Освен това може да я оцвети, а това да доведе до увреждането на някои тъкани.

Не е никак трудно да ги държите далеч от вас

Разбира се всеки е наясно с факта, че репелентите не се препоръчват за употреба от деца и бременни жени. При все, че на някои репеленти изрично е отбелязано, че могат да се използват от деца, това не означава, че са напълно безопасни.

За да не вредите на кожата си и на здравето си като цяло, би било добре да се доверите на натуралните средства за защита от досадните комари и други видове насекоми.

В този ред на мисли можете да заложите на етеричните масла.
Комарите ненавиждат аромата на карамфил, анасон и евкалипт. Бихте могли спокойно да ги разнесете по кожата си. Не трябва да ги използвате само в случай на алергия. Освен това те ще ви помогнат да предпазите и стаята, в която сте. Достатъчно е да капнете няколко капки от някое от изброените етерични масла върху влажен памучен тампон. Поставете го на прозореца или близо до вас и комарите ще бягат като дявол от тамян.

Тук трябва да отбележим, че не се препоръчва нанасянето на етерично масло от карамфил върху кожата. Истината е, че то мирише добре, но крие опасност, тъй като можете да получите изгаряне на кожата или на лигавицата при контакт. Освен това действието му е краткосрочно – едва 10-15 минути, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.