БНБ: Слухове дестабилизират FIBank

0
518

МВР в момента прави разследване на злонамерените лица, които пускат неверни слухове и целят да дестабилизират  FIBank (Първа Инвестиционна Банка)

Днес вложители в ПИБ са изтеглили 800 милиона лева, научихме от репортаж по News7 преди малко.

Поради тази причина са предприети няколко действия от страна на БНБ.

Първо, уведомена е полицията, която предприе разследване с цел да бъдат заловени подстрекателите, които нарочно пускат подобни слухове в медиите и изпращат SMS на българските граждани с призив да отидат и да изтеглят своите средства от ПИБ (FIBank).

ПИБ
Слухове дестабилизират работа на FIBank, твърдят от БНБ

Второ – управителят на Българска Народна Банка г-н Иван Искров даде пресконференция, с която уведоми цялото българско общество да не се поддава на тези грозни и неверни спекулации и следователно да не теглят своите средства, защото проблеми в ПИБ няма.Трето – офисите на FIBank затвориха днес в 15:00 часа, въпреки че пред тях имаше опашки от изплашени вложители. В съботи в неделя офисите няма да работят. В понеделник отварят врати с нормално работно време.

До тогава БНБ се надява МВР, ДАНС и прокуратурата да си свърши добре работата и  да започнем новата седмица без каквито и да било излишни изкуствено предизвикани проблеми.

Все още БНБ се въздържа от коментар кой или кои са инициаторите на тези злонамерени инициативи, които изправиха на нокти за пореден път българите, но когато МВР приключи с разследването, техните имена  ще бъдат публично изнесени, защото никой няма право да си позволява подобни беззакония.

Ако все още някой от нашите читатели изпитва съмнения или притеснения, не трябва да се страхува за своите средства в FIBank.

Още повече, че влоговете и депозитите на българските вложители са гарантирани до 100 000 лева или тяхната валутна равностойност.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.