Ето им я цаката на страхотните хрупкави тиквички по гръцки

0
3917

Тези тиквички по гръцки са незаменими през лятото

тиквички по гръцки
Ето така се правят любимите на всички тиквички по гръцки

Предлагаме ви рецептата за уникалните тиквички по гръцки. Хрупкави и вкусни те не могат да се сравнят с никои други. Имат си обаче малка хитринка на приготвяне и сервиране. Сигурни сме, че ще останете доволни.

Трябват ни няколко тиквички, една лъжица бяло брашно, половин чаша олио, една лъжица царевично брашно, една чаша кисело мляко, три скилидки чесън, половин връзка копър, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим тиквичките и да си ги нарежем на ленти, но възможно най-тънки – така се правят по гръцки. Най-лесно става ако ги режем на ленти с помощта на обикновена белачка за зеленчуци.

Взимаме си една по-голяма купа и в нея си слагаме студена вода заедно с десетина кубчета лед. Вътре поставяме и вече нарязаните на ленти тиквички.



Отделно си взимаме една тенджера и поръсваме дъното й с малко от смесените бяло и царевично брашно. Отгоре слагаме от тиквичките, а върху тях пак поръсваме със сместа от двата вида брашно. Правим така, докато ни свършат тиквичките и брашната.

Много е важно да се ползва царевичното брашно, а не само бялото, защото то е по-едро и прави тиквичките много по-хрупкави.

Щом сме наредили тиквичките и брашната, похлупваме си тенджерата и яко я разтърсваме. Така лентичките още по-добре ще се овалят в брашнената смес отвсякъде.

След това си загряваме по-голямо количество олио на котлона – в тиган или тенджера, и започваме да си пържим в него тиквичките. Пържим ги и от двете им страни, а готовите ги вадим в отделна чиния.

Добре е да покрием предварително чинията с домакинска хартия, за да поеме тя излишната мазнина. За да бъдат двойно по-вкусни тези тиквички, може да си добавим към тях и млечен сос.

Той се прави като счукаме скилидките чесънче заедно с една лъжичка сол. Добавяме си към тях ситно накълцания копър, както и киселото мляко. Разбъркваме хубаво и готово.

Важно е да уточним, че тези тиквички по гръцки се ядат веднага, още горещи, защото тогава са най-хрупкави. Ако ги оставите да престоят пак ще са вкусни, но „гръцкият“ им ефект ще се загуби. Да знаете, че стават уникални.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.