Полезна информация за слънцезащитните кремове

0
487

Много е важно да сте наясно с полезната информация за тях

 

слънцезащитните кремове
Много е важно да сте наясно с полезната информация за тях

Със затоплянето на времето някои вече откриха сезона на плажа и слънцезащитните кремове.

Истината обаче е, че при употребата на слънцезащитните кремове има някои тънкости, с които е добре да сте наясно.

Често пъти хората се мажат с тези мазила едва, когато вече са на плажа. Истината е, че прилагайки ги по този начин само се заблуждават, че мазилата ще им помогнат с нещо.
Специалистите твърдят, че за да извлечете желаната полза от слънцезащитните кремове, е нужно да ги нанесете поне половин час преди излизане от къщи.

Освен това е добре да имате предвид факта, че тяхното действие е максимум два часа. И това в случай, че не влизате във водата. Ако влизате във водата, ще трябва да нанасяте мазилото след всяко излизане, защото както сами се досещате, то се отмива.



Защитата на тези кремове, която е посочена на опаковката отново е с действие два часа и то в случай, че се нанесе оптимална концентрация от продукта.
Това означава, че е нужно да нанесете доста солидно количество от продукта върху кожата си (съгласно описанията на производителите), за да извлечете максимална полза от слънцезащитния фактор, посочен на опаковката.

Използвайте ги целогодишно, а не само през летния сезон

Истината е, че в ежедневието хората нанасят значително по-малка част от продукта в сравнение с тази, посочена от производителя върху опаковката. Трябва да знаете, че по този начин намалявате значително слънцезащитния фактор.

Другата грешка, която мнозина допускат по отношение на слънцезащитните кремове е, че ги използват само на плажа и то само през летния сезон. Истината е, че този продукт трябва да присъства на тоалетката ви целогодишно и съответно да се използва през цялата година.

Често пъти през летния сезон специалистите алармират за слънчевите изгаряния и това, че слънцето състарява значително кожата. Те също така алармират за риска от появата на доброкачествени или злокачествени образувания. При все, че това се тръби основно през лятото, истината е, че този риск съществува през цялата година.

Причината за това е, че кожата има памет. В този ред на мисли, тя помни всеки един час, в който сте я изложили на слънце, без да я защитите.
Не забравяйте, че дори в облачните дни, в които си мислим, че няма слънце, UV-лъчите достигат до кожата и оказват своето въздействие.

Рисковете, които крият тези лъчи, са стареенето, появата на новообразувания и клетъчните мутации, които настъпват. Поради тази причина е препоръчително да осигурявате фотозащита на кожата си във всеки един ден от годината. Това е т.нар. „градска фотозащита“, която е натоварена със задачата да обере вредните UV-лъчи, да намали темпа на стареене и съответно да предпази от новообразувания, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.